Karajan Gandhara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Karajan Gandhara utawa Gandhara iku karajan kang dumunung ana ing tlatah India Kulon. Karajan kasebut ana amarga carita epik Mahabharata uga Ramayana. Raja Gandhara, Sengkuni,dadi tokoh ing partentangan/parmusuhan antarané Duryodana uga para Pandawa, kang njalari mledosé perang ing Kurukshetra. Sajeroning Mahabharata, karajan iki tumut perang ing Kurkshetra lan dadi mbela Duryodana. Sadulur sakandung ya iku adine Sengkuni dadi garwané Dretarastra, kang misuwur kanthi jeneng Gandari. Karajan Gandhara (Gandhara Kulon) dumunung nana ing provinsi Kandahar talatah Afganistan. Gandhara Wétan dumunung ing tlatah Pakistan. Puskalawati, Takshasila (Taxila) uga Purushapura (Peshawar) didadèkaké salah sijiné kutha ing Karajan Gandhara. Takshasila madeg déning adik Rama RagawaBarata. Banjur katurunan Barata bisa mimpin karajan kasebut. Salakuné jaman Mahabharata, Gandhara kapimpin déning Subala (bapa saka Sangkuni), Sangkuni, uga putra saka Sangkuni. Arjuna bisa ngalahake putra Sangkuni sajeroning nglakoni misi siar kanggo upacara Aswamedha Raja Yudistira.

Cithakan:Karajan india kunoCithakan:Karajan india-stub