Karésidhènan Kedhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Karésidhènan Kedhu (uga ditulis Kedu, Keḍoe, Kedoe utawa Kedoo) iku sawijining unit administrasi sing tau ana ing Jawa Tengah nalika jaman panjajahan Hindia-Walanda lan sawetara taun sawisé. Saiki iki, Karésidhènan Kedhu wis dibusak, nanging isih dienggo kanggo ngréwangi administrasi pamaréntahan provinsi, mawa sebutan Laladan Pembantu Gubernur Wewengkon Kedu.

Tlatah wewengkon Kedhu iku kabangun saka:

Karésidhènan Kedu sisih kulon khususe kabupatèn Kebumèn mèlu basa Banyumasan. Kabupatèn Kebumèn dhéwé ora kabèh laladan nganggo basa banyumasan. Laladan Kebumèn sing nanggo basa banyumasan kaya ta Kacamatan Gombong, Kacamatan Karanganyar, Kacamatan Pejagoan, Kacamatan Buayan, Kacamatan Ayah, Kacamatan Adimulyo, Kacamatan Karanggayam lan kiwa-tengené nganti tekan kutha Kebumèn. Saking Kebumèn ngetan, wis nganggo basa wetanan (Yogyakarta).

Uga delengen[besut | besut sumber]