Karésidhènan Kedhu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Karésidhènan Kedhu (uga ditulis Kedu, Keḍoe, Kedoe utawa Kedoo) iku sawijining unit administrasi sing tau ana ing Jawa Tengah nalika jaman panjajahan Hindia-Walanda lan sawetara taun sawisé. Saiki iki, Karésidhènan Kedhu wis dibusak, nanging isih dienggo kanggo ngréwangi administrasi pamaréntahan provinsi, mawa sebutan Laladan Pembantu Gubernur Wewengkon Kedu.

Tlatah wewengkon Kedhu iku kabangun saka:

Karésidhènan Kedu sisih kulon khususe kabupaten Kebumen melu basa Banyumasan. Kabupaten Kebumen dhéwé ora kabèh laladan nganggo basa banyumasan. Laladan Kebumen sing nanggo basa banyumasan kayata Kecamatan Gombong, Kecamatan Karanganyar, Kecamatan Pejagoan, Kecamatan Buayan, Kecamatan Ayah, Kecamatan Adimulyo, Kecamatan Karanggayam lan sekitare nganti tekan kutha Kebumen. Saking Kebumen ngetan, wis nganggo basa wetanan (Yogyakarta).

Uga Pirsani[besut | besut sumber]