Kanafèh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kanafeh
Kanafeh Nabulsieh.jpg
Kanafeh Nabulsieh from Nablus
Jeneng liyanékunafeh, kunafa, knafeh, konafi, etc.
JinisDessert
Panggonan asalMiddle East[1][2]
Tlatah utawa prajaLevant, Arab world, Turkey, Southeast Europe, South Caucasus
Hawa ajanganHot
Woworan pokokDough, sugar, cheese, almonds, pistachios, rose water, kaymak, etc.
VariasiMultiple
Buku masakan: Kanafeh  Médhia: Kanafeh

Kanafeh ( Arab: كُنافة‎‎ , [kʊˈnaːfa] (pra=|Babagan swara iki , Basa Turki: Künefe , Levantine :[ˈkneːfe] ) (uga macem-macem ejaan alternatif) minangka panganan mulut tradisional Timur Tengah sing digawe nganggo pastry filo abrit, [3] utawa adonan semolina sing apik, direndhem ing sirup sing adhedhasar gula, lan biasane dilapisi keju, utawa bahan liyane kayata krim clot utawa kacang-kacangan, gumantung saka wilayah kasebut. Kutha iki misuwur ing jagad Arab, utamane wong Lewi lan Mesir, [4] lan utamane ing antarane warga Palestina . [5] [6] Kajaba iku, varian ditemokake ing Turki, Yunani, lan Balkan, [7] uga ing Kaukasus Selatan kayata Armenia lan Azerbaijan .

Salah sawijining persiapan kanafeh sing paling misuwur yaiku knafeh nabulsiyeh, sing asale saka kutha Palestina Nablus, [8] lan minangka panganan cuci mulut Palestina sing paling representatif lan apik. [9] [10] Knafeh nabilsiyeh nggunakake keju brine putih sing diarani Nabulsi . [11] [12] Wis disiapake ing sajian cethek bunder sing gedhe, jajanan diwarnai pewarnaan oranye, lan kadhang dihiasi kacang pistachio sing wis diiris.

A siniyyeh ( nampan ) Kanafeh

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Davidson, Alan (2014). The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. pp. 33, 661–662. ISBN 9780199677337 – via Google Books.
  2. Perry, Charles (26 May 1999). "The Dribble With Pastry". Los Angeles Times. ISSN 0458-3035. Diarsip saka sing asli ing 7 December 2015. Dibukak ing 2018-07-12 – via LA Times.
  3. The World Religions Cookbook. p. 158.
  4. "Knafeh". Time Out Sydney (ing basa Inggris).
  5. Albala, Ken (2016). At the Table: Food and Family around the World: Food and Family around the World (ing basa Inggris). ABC-CLIO. ISBN 9781610697385.
  6. "Desserts". Palestine Ministry of Tourism & Antiquities. 4 December 2017.
  7. Albala, K. (2011). Food Cultures of the World Encyclopedia. 1. Greenwood. p. 311. ISBN 9780313376269. Dibukak ing 2014-12-02.
  8. Edelstein, Sari (2010). Food, Cuisine, and Cultural Competency for Culinary, Hospitality, and Nutrition Professionals (ing basa Inggris). Jones & Bartlett Publishers. ISBN 9781449618117.
  9. Nasser, Christiane Dabdoub (2013). Classic Palestinian Cuisine (ing basa Inggris). Saqi. ISBN 9780863568794.
  10. "Is Knafeh Israeli or Palestinian?". Haaretz (ing basa Inggris). 4 June 2014.
  11. Tamime, editors, R.K. Robinson, A.Y. (1996). Feta and related cheeses. Cambridge, England: Woodhead Pub. ISBN 1855732785.CS1 maint: extra text: authors list (link)
  12. Magazine, Culture; Miller, Laurel; Skinner, Thalassa (2012). Cheese For Dummies (ing basa Inggris). John Wiley & Sons. ISBN 9781118145524.