Kali Tinalah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Tinalah iku kali kang ana ing kabupatèn Kulon Praga, Daerah Istimewa Yogyakarta. Kali iki dawané watara 15 kilomèter, punjeré kawiwitan saka pagunungan Menorèh ing tlatah kecamatan Samigaluh, mili mangétan, banjur ing sakuloné dhusun Kedhondhong, Banjararum tempuk karo kali Klégung, ana ing kéné nalika mangsa rendheng kali Tinalah asring ngalih papan amarga gedhéné banjir, mula ora mokal ndadèkaké lemah wedhi kèngser kang jembar, jembaré kali bisa nganti 1½ kilomèter, sabanjuré kali ménggok ngidul nganti tumeka ing dhusun Semakèn nyawiji karo kali Progo.

Pranala njaba[besut | besut sumber]