Kali Cisadane

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Cisadane iku kali kang mili ing Provinsi Jawa Barat lan Provinsi Banten. Jembaré laladan panangkapan banyu (catchment area) watara 1,100 km2 lan dawané kali watara 80 km.. Sumber asalé saka Gunung Salak lan Gunung Pangrango kang dumunung ing Kabupatèn Bogor, sisih kidulé Kabupatèn Tangerang. Kali iki duwé muwara ing Segara Jawa. Kali Cisadané dimanfaataké kanggo irigasi, indhustri, misaya iwak, rekreasi, lan sumber banyu ngombé. Saliyané tansaya akèh endhapan lendhuté. Kali iki uga wis kena polusi limbah saka omah lan indhustri. Sajroning kaanan normal, kali endhepan kali iki rata-rata 400 partikel per menit (PPM). Nanging ing mangsa banjir, endhepan mundhak nganti 1,450 PPM.[1] Liyané Kali Ciliwung, kali Cisadané uga duwé potènsi njalari banjir ing Jakarta, Tangerang, lan tlatah saubengé.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Jakarta Post; Once pristine, Cisadane river now a muddy swamp. (Diakses 3 Feb 2008)
  2. Asia views, Flooding hits Jakarta again. (Diakses 3 Feb 2008).

Pranala njaba[besut | besut sumber]