Kali Ciliwung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Banjir Jakarta taun 2007
Transport wektu banjir ing Jakarta

Kali Ciliwung iku salah sawijining kali kang iliné ngliwati kutha Bogor, Kabupaten Bogor,Depok lan Jakarta, Indonesia. Saking 13 kali kang mili ing Jakarta, Kali Ciliwung duwé dhampak kang paling amba nalika mangsa udan, awit Ciliwung mili ngliwati tengah kutha Jakarta kang akèh perkampungan lan perumahan padhet sarta ramé. Ciliwung uga dianggep lepen kang paling rusak tinimbang kali sanesipun kang mili liwat Jakarta. Saliyané iku amarga laladan ilèn kali (DAS) ing bagéan hulu ing Bogor kang wis rusak, lan wewengkon kali ing Jakarta kang wis tansaya ciut lan cethèk, Ciliwung nduwèni potensi paling gedhé bakal nyebabaké banjir ing Jakarta. Pamaréntah duwé rencana kanggo gawé Wadhuk Ciawi ing Gadog, Megamendung Bogor, kanggo ngendhalèkaké Kali Ciliwung wiwit saka hulu.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Ciliwung&oldid=1016509"