Kailash

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung kailash dipunpendhet fotonipun tanggal 15 Fèbruari 2006

Kailash ugi misuwur kanthi nama Kangrinboge Feng. Gunung punika minangka gunung ingkang paling inggil wonten ing sisih kilenipun Gangdise Shan+. Kawontenanipun gunung punika éndah sabnget amargi papanipun manggèn wonten ing sacelakipun Danau Manasarovar kaliyan Gurla Mandhata. Gunung punika minangka gunung ingkang suci, pramila boten dipunidinaken manawi wonten ingkang badhé minggah wonten ing gunung punika. GUnung punika dipunanggep suci kaliyan tiga agama, inggih punika Buda, Hindhu kaliyan BON.[1]

Gunung kailash dipunpendhet saking base champ Tarchen

Margi Tumuju Pucuk Gunung[besut | besut sumber]

  • Punika margi ingkang limraghipun dipun-ginakaken kanggé minggahi gunung punika:
Beijing-Lhasa
Kathmandu-Lhatze
Kathmandu-Saga
Bishkek-Kashgar
Beijing-Urumqi-Kashgar
Almaty-Urumqi-Kashgar
New Dehli-Darchula
  • Kajawi punika wonten ugi ingkang liwat sekawan jalur punika ;
saking Xinjiang mlampah tumuju Kashgar-Shiquanhe-Kailash
saking Northern Route Tengah Tibet (Lhasa utawi Lhatze)-Tsochen-Shiquanhe-Kailash
saking Southern Route Tengah Tibet (Lhasa atau Lhatze)-Saga-Kailash
sakig India / Nepal Border New Dehli-Purang / Burang-Kailash

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ / (dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)