Gurla Mandhata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gurla Mandhata
Mt Gurla Mandhata and wild Donkeys.jpg
Gurla Mandhata
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,694 m (25,243 ft) 
Ranked 34th
Prominèn2,788 m (9,147 ft)
PratélanUltra
Géografi
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 501: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/China Tibet" nor "Template:Location map China Tibet" exists.
LocationTibet, China
Parent rangeNalakankar Himal, Himalaya
Panjatan
Panjatan pisanan1985 by Cirenuoji, Jiabu, Jin Junxi, K. Matsubayashi, Song Zhiyu, K. Suita, Y. Suita, T. Wada[1]
Rute gampang dhéwéWest flank: snow/ice climb

] Gurla Mandhata papanipun dumunung wonten ing tlatah Nalakankar Himal. Gunung punika minangka sub Tibet Himalaya. Gunung punika manggèn wonten ing tlatah Ngari Tibet, China, Asia. Gunung punika manggèn wonten ing sacelakipun gunung Kailash. Miturut géografi gunung punika manggèn wonten ing 30,2833 Lintang dan Bujur 81,2833 (30 ° 26 '18 "N, 81 ° 17' 57" E. Gunung punika minangka gunung ingkang inggilipun urutan nomer 34, inggilipun 7.964 mèter utawi 25.243 kaki.[2]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Gunung Gural Mandhata dipunminggahni kaping pisan déning Sino saking jepang, nalika taun 1985. Miturut data ingkang inggal, tim èkspèdhisi saking Perancis ndamel KTT Gurla Mandhata èkspèdhisi.[3]

Jadwal Paminggahan[besut | besut sumber]

  • Dinten 1 dumugi Kathmandu
  • Dinten 2 Muter-muter KAthmandu
  • Dinten 3 Nyawisaken uba rampe èkspèdhisi
  • Dinten 4 Tumuju Kodari Zhangmu
  • DInten 5 Tumuju Nyalam
  • Dinten 6 Aklimatisasi
  • Dinten 7 Tumuju tlaga Paiko Tso
  • DInten 8 Tumuju Saga
  • Dinten 9 Tumuju Pariyang
  • Dinten 10 Tumuju Darchen
  • Dinten 11Saking Dharcen tumuju Dhirapuk Gompa
  • Dinten 12 Saking Dhirapuk Gompa tumuju Zutulphuk
  • Dinten 13 Tumuju Mansarovar
  • Dinten 14 Tumuju Base Camp Mandata Gurla
  • Dinten 15-32 Ekspedisi paminggahan Gurla Mandhata
  • Dinten 33 Dumugi Base Camp
  • Dinten 34 Wangsul tumuju Pariyang
  • Dinten 35 Tumuju Saga
  • Dinten 36 Tumuju Paiko Tso
  • Dinten 37 Tumuju Nyalam
  • Dinten 38 Tumuju Zhangmu lan wangsul papan anggegana Kathmandu

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng neate
  2. / wonten pundi papanipun gunung Gurla Mandhata?(dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)
  3. [1](dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)