Menyang kontèn

Kabiskopan Sør-Hålogaland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Sør-Hålogaland

Sør-Hålogaland bispedømme
Pemandangan Katedral Bodø
Lokasi
NagaraNurwegen
TeritorialNordland
Statistik
Paroki96
Members198,420
Informasi
DenominasiGreja Nurwegen
Didegaké1952
KatedralKatedral Bodø
Kapemimpinan saiki
BiskopAnn-Helen Fjeldstad Jusnes
Peta
Lokasi Kabiskopan Sør-Hålogaland
Lokasi Kabiskopan Sør-Hålogaland
Situs web
http://www.kirken.no/sor-haalogaland
Referensi[1]

Sør-Hålogaland yaiku kabiskopan ing Greja Nurwegen. Kabiskopan kasebut kalebu greja-greja beraliran Greja Nurwegen (Lutheran) sing ana ing kabupaten Nordland, Nurwegen. Kabiskopan kasebut bermarkas gedhe ing Katedral Bodø, kutha Bodø, tahta Biskop sing mimpin Ann-Helen Fjeldstad Jusnes (sawise 2015).

Kabiskopan kasebut didegake saka wilayah sing diparo saka Kabiskopan Hålogaland, sing dadi Kabiskopan Sør-Hålogaland (county Nordland) lan Kabiskopan Nord-Hålogaland (Troms, Finnmark, lan Svalbard).

Biskop[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Store norske leksikon. "Sør-Hålogaland bispedømme" . Dibukak ing 2011-10-28.

Pranala jaba[besut | besut sumber]