Kabiskopan Hålogaland

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Hålogaland

Hålogaland bispedomme
85670 Tromsø domkirke kirkested.jpg
Pemandangan Katedral Tromsø
Lokasi
NagaraNurwegen
TeritorialNordland, Finnmark,
Troms, lan Svalbard
Informasi
DenominasiGreja Nurwegen
Didegaké1804—1952
KatedralKatedral Tromsø
Peta
Dioceses Church of Norway.svg

Kabiskopan Hålogaland (basa Nurwegen: Hålogaland bispedømme, sadurunge: Tromsø stift) yaiku kabiskopan ing Greja Nurwegen. Kabiskopan kasebut kalebu greja-greja Greja Nurwegen Lutheran sing ana ing kabeh Norwegia Lor (kalebu Nordland, Troms, Finnmark lan Svalbard). Kabiskopan kasebut bermarkas gedhe ing kutha Tromsø ing Katedral Tromsø. Kabiskopan kasebut dibubarke ing 1952 nalika kabiskopan kasebut diparo dadi Kabiskopan Nord-Hålogaland lan Kabiskopan Sør-Hålogaland.[1]

Biskop[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Store norske leksikon. "Hålogaland bispedømme" . Dibukak ing 2012-02-03.