Menyang kontèn

Kabiskopan Hamar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Hamar

Hamar bispedømme
Lokasi
NagaraNurwegen
TeritorialHedmark lan Oppland
Kadekanan10
Statistik
Paroki164
Members312,987
Informasi
DenominasiGreja Nurwegen
Didegaké1153 (Kabiskopan Kuna Hamar)
1864 (didegake maneh)
Dibubarke1537 (Kabiskopan Kuna Hamar)
KatedralKatedral Hamar
Kapemimpinan
BiskopSolveig Fiske
Situs web
Situs Web Kabiskopan

Kabiskopan Hamar (Nurwegen: Hamar Bispedømme) yaiku salah sijining kabiskopan sing kalebu Greja Nurwegen. Kabiskopan Hamar kalebu greja-greja ing Oppland lan Hedmark. Ana 164 paroki ing kabiskopan kasebut. Katedral Hamar (Hamar domkirke) ing kutha Hamar menika tahta Kabiskopan Hamar. [1] [2]

Pratelan biskop[besut | besut sumber]

Ing cacahing kronologi, biskop-biskop ing ngisor iki mimpin kabiskopan kasebut:

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Hallgeir Elstad. "Hamar bispedømme". Store norske leksikon. Dibukak ing September 1, 2018.
  2. Nina Aldin Thune. "Hamar domkirke. – Kirke i Hamar kommune". Store norske leksikon. Dibukak ing September 1, 2018.
  3. Hallgeir Elstad. "Solveig Fiske". Store norske leksikon. Dibukak ing September 1, 2018.

Pranala jaba[besut | besut sumber]