Kabiskopan Bjørgvin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Bjørgvin

Bjørgvin bispedømme
Halvor Nordhaug i lilla.JPG
Biskop Halvor Nordhaug
Lokasi
NagaraNurwegen
TeritorialHordaland, Sogn og Fjordane
Kadekanan10 prosti
Statistik
Amba34.083 km2 (13.160 sq mi)
Paroki189
Members481 804
Informasi
DenominasiGreja Nurwegen
Didegaké1536
KatedralKatedral Bergen
Kapemimpinan saiki
BiskopHalvor Nordhaug
Peta
Lokasi Kabiskopan Bjørgvin
Lokasi Kabiskopan Bjørgvin
Situs web
kirken.no/bjorgvin

Kabiskopan Bjørgvin (basa Nurwegen: Bjørgvin bispedømme) ya iku salah sijining saka 11 kabiskopan sing lumebu ing aliran Greja Nurwegen. Kabiskopan kasebut kalebu kabeh greja sing ana ing kabupaten Hordaland lan Sogn og Fjordane ing Nurwegen Kulon. Kutha katedrale menika Bergen, kutha paling gedhe kapindho ing Nurwegen. Katedral Bergen, sadurunge Greja Santo Olaf, sing didadike minangka tahta biskop sing mimpin. Sawise 2008, biskope menika Halvor Nordhaug.[1][2][3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Bergen Domkirke" . Gamle Bergen Museum.
  2. Knudsen, Jacob Frode (2001). Bergen Domkirke 700 år. Bergen.
  3. Lidén, Hans-Emil; Magerøy, Ellen Marie (1990). Norges kirker : Bergen. Oslo: Gyldendal. ISBN 8205123683.