Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Lima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Lima

Archidioecesis Limana
Basilika Katedral Santo Yohanes Rasul lan Panginjil
Lokasi
NagaraPeru
Provinsi grejawiLima
Statistik
Amba639 km2 (247 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
3,582,000
3,224,000 (90%)
Paroki113
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké14 Mei 1541 (483 taun kepungkur)
KatedralCatedral Basílica San Juan Apóstol y Evangelista
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MetropolitanCarlos Castillo Mattasoglio
Biskop Auksilier
Biskop emeritusMario Renato Cornejo Radavero (auksilier)
Kardinal Juan Luis Cipriani Thorne
Situs web
www.arzobispadodelima.org
Istana Biskop Agung Lima menika kursi Kabiskopan Agung Lima

Kabiskopan Agung Metropolitan Lima (Latin: Archidioecesis Limana) yaiku bagean saka Greja Katulik Roma ing Peru sing gumantung marang Tahta Suci. Kabiskopan Agung kasebut didegake minangka Kabiskopan Lima ing 14 Mei 1541. Kabiskopan kasebut dimunggahke dadi kabiskopan agung metropolitan dening Paus Paulus III ing 12 Februari 1546. Salah sijining biskop agunge menika santo Torribio Mogrovejo.[1][2]

Kabiskopan-kabiskopan suffragane menika: Callao, Carabayllo, Chosica, Huacho, Ica lan Lurin. Sawise 25 Januari 2019, Biskop Agung Lima dijabat dening Carlos Castillo Mattasoglio. Istana Biskop Agung Lima menika markas gedhe kabiskopan agung kasebut.

Referensi

[besut | besut sumber]
  1.  "Archdiocese of Lima". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.
  2. GCatholic.org: "Metropolitan Archdiocese of Lima" retrieved November 16, 2015

Koordhinat: 12°02′48″S 77°01′47″W / 12.0466°S 77.0298°W / -12.0466; -77.0298