Menyang kontèn

Vikariat Apostolik Puerto Maldonado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Vikariat Apostolik Puerto Maldonado

Vicariatus Apostolicus Portus Maldonadi
Lokasi
NagaraPeru
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba156.000 km2 (60.232 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
258,000
217,000 (84.1%)
Informasi
RitusRitus Latin
Kapemimpinan saiki
BiskopDavid Martinez De Aguirre Guinea, O.P.
Peta

Vikariat Apostolik Puerto Maldonado (Latin: Vicariatus Apostolicus Portus Maldonadi) yaiku vikariat apostolik Katulik Roma sing ana ing kutha Puerto Maldonado, Peru.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 5 Januari 1900: Didegake minangka Prefektur Apostolik San Domingo de Urubamba saka Kabiskopan Cusco
  • 4 Juli 1913: Dipromosike minangka Vikariat Apostolik Urubamba y Madre de Dios
  • 10 Maret 1949: Ganti jeneng dadi Vikariat Apostolik Puerto Maldonado

Pranala jaba[besut | besut sumber]