Menyang kontèn

Vikariat Apostolik Yurimaguas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Vikariat Apostolik Yurimaguas

Apostolicus Vicariatus Yurimaguaënsis
Katedral Bunda saka Salju
Lokasi
NagaraPeru
Statistik
Amba70.000 km2 (27.027 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
252,000
216,000 (85.7%)
Paroki23
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
Didegaké27 Februari 1921 (103 taun kepungkur)
KatedralCatedral Virgen de la Nieves
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Vikaris ApostolikJesús María Aristín Seco, C.P.

Vikariat Apostolik Yurimaguas (Latin: Apostolicus Vicariatus Yurimaguaënsis) ing Greja Katulik sing ana ing kutha Yurimaguas, Peru.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 27 Februari 1921, Paus Benediktus XV ngadegake Prefektur Apostolik San Gabriel de la Dolorosa del Marañón saka Vikariat Apostolik San León del Amazonas. Prefektur kasebut ditingkatke dadi Vikariat Apostolik dening Paus Pius XI ing 3 Juni 1936. Vikariat apostolik kasebut ngalami pamekaran wilayah ing 1946 nalika Prefektur Apostolik San Francisco Javier didegake. Jeneng vikariat kasebut diganti dadi Vikariat Apostolik Yurimaguas ing 10 November 1960.[1][2]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

  1. "Vicariate Apostolic of Yurimaguas". Catholic Hierarchy. Dibukak ing 2013-04-17.
  2. "Apostolic Vicariate of Yurimaguas". Giga Catholic. Dibukak ing 2013-04-17.