Menyang kontèn

Kabiskopan Abancay

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Abancay

Dioecesis Abancaiensis
Lokasi
Nagara Peru
Statistik
Amba12.950 km2 (5.000 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2005)
335,628
310,628 (16.4%)
Paroki17
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Latin
Imam sekuler58
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGilberto Gómez González

Kabiskopan Abancay yaiku kabiskopan Ritus Latin Greja Katulik Roma ing Peru. Kabiskopan kasebut didegake ing 28 April 1958 saka wilayah Kabiskopan Agung Cuzco karo Alcides Mendoza Castro didadike biskop kapisan. Kabiskopan kasebut menika tahta suffragan saka Kabiskopan Agung Cuzco.

Gilberto Gómez González dadi biskop saka kabiskopan kasebut sawise 2009.

Pimpinan

[besut | besut sumber]
Katedral.
  • Alcides Mendoza Castro (1962–1967)
  • Enrique Pélach y Feliú (1968–1992)
  • Isidro Sala Ribera (1992–2009)
  • Gilberto Gómez González (2009– )

Koordhinat: 13°30′59″S 71°58′41″W / 13.516276°S 71.977926°W / -13.516276; -71.977926