Kabhi Khushi Kabhi Gham

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabhi Khushi Kabhie Gham
KabhiKhushiKabhiGham Poster.jpg
Disutradarani Karan Johar
Diprodhuseri Yash Johar
Carita déning Karan Johar
Dibintangi Amitabh Bachchan
Jaya Bachchan
Shahrukh Khan
Kajol Devgan
Hrithik Roshan
Kareena Kapoor
Dimusiki Jatin-Lalit
Sandesh Shandilya
Aadesh Shrivastav
Sinématografi Kiran Deohans
Dibesut déning Sanjay Sankla
Dibabar déning Dharma Productions
Tanggal metu
December 14, 2001
Suwéné
211 mins
Nagara India
Basa Hindi
English
Rantaman 42 crore (US$6.2 yuta)[1]
Kalarisan 117.29 crore (US$17 yuta)[2]

Kabhi Khushi Kabhie Gham (Kala-kala seneng, Kala-kala nelangsa) ya iku filem Bollywood sing diparagani déning Amitabh Bachchan, Jaya Bachchan, Shahrukh Khan, Kajol, Hrithik Roshan, Kareena Kapoor lan Rani Mukerji digawé ing taun 2001. Film iki disutradarani Karan Johar sing uga nyutradarani filem Kuch Kuch Hota Hai

Film iki salah sawijining filem India sing paling laris sajeroning jagad perfileman internasional ing taun 2006. Film Kabhi Khushi Kabhie Gham mapan ing peringkat 3 box office filem Inggris namung rong minggu sawisé dirilis, lan bisa tahan nganti 3 minggu lawase. Nang Amérikah Sarékat mapan ing peringkat 32 box office filem Amérika, sawisé dirilis 4 Januari 2002. Film iki uga filem Bollywood sepisanan sing dirilis ana ing biyoskup Jerman nganggo subtitle Jerman.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Sajeroning filem iki Rahul Raichand (Shahrukh Khan) minangka putra tiri sing dipupu déning bapak lan ibuné, déné Karan (Hritik Roshan) iku anak kandhung, nanging kabèh padha silih asih. Ing sawijining dina Rahul ketemu karo Anjali Sharma (Kajol) Rahul kepéncut marang Anjali, nanging nalika matur ibuné nyatané bapaké wis njodhokaké Rahul karo Nisa (Rani Mukherjee). Ibuné dadi éwuh pekéwuh. Sawijining dina Rahul ngaku marang bapaké yèn dhèwèké tresna marang Anjali, nanging bapaké ora setuju amarga Anjali ora pantes dadi mantuné sebab status lan derajad sing béda, nanging Rahul meneng-meneng rabi karo Anjali. Bapaké nesu banget.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Kabhi Khushi Kabhie Gham". Dijupuk 26 December 2010. 
  2. "Top Lifetime Grossers Worldwide". Boxofficeindia.com. Diarsip saka sing asli ing 25 May 2012. Dijupuk 26 December 2010.