Junior Rorimpandey

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chef Juna

Junior Rorimpandey utawa kawentar kanthi nama Chef Juna ya iku juru masak kang lair ing Manado, 20 Juli 1975.[1]

Chef Juna iku juru masak spesialis masakan Jepang lan Prancis.[1] Bebrayan agung ing Indonesia dadi tepung karo Juna jalaran dhèwèké dadi salah sijining juri ing acara lomba masak, Master Chef Indonesia. Saiki dhèwèké dadi juri wonten acara Hell's Kitchen Indonesia [1][2]

Karier[besut | besut sumber]

Lelakoning urip Juna iku meh padha karo Farah Quinn.[2] Kekarone padha-padha ora duwé dhasar masak lan sinau masak kanthi cara informal. Pakaryan dadi juru masak (koki) ora sengaja dilakoni déning Juna. Wiwitane dhèwèké mung dadi babu ing restoran sushi jalaran kudu nguripi awake dhéwé nalika kuliah ing Amérika. Sawetara anggoné nyambut gawé ing kono, Master sushi restoran iku nawani Juna supaya merguru marang dhèwèké. Juna digembleng tenanan. Kaprigelan lan katrampilan anggoné olah-olah ndadèkaké juragan sing nduwé restoran kesengsem banjur mromosekake Juna supaya bisa éntuk permanent resident.[1] Taun 2002, dhèwèké nggenteni sushi master restoran minangka head chef (kepala juru masak). Taun 2003, Juna pindah menyang restoran sushi nomer 1 ing Houston ya iku Uptown Sushi lan dadi Executive Chef Sawisé bosen karo masakan Jepang, Juna pindah ing restoran Prancis ya iku The French Laundry. Restoran iki ditepungi minangka restoran kang ngukuhaké standar dhuwur. Taun 2010, Chef Juna miwiti nyekel restoran Jackrabbit Cuisine & Libations minangka Executive Chef Jackrabbit Cuisine & Libations.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Profil Chef Juna (Dipuntingali 26 Juli 2011)
  2. a b c Chef Juna Rorimpandey : Master Chef – Juna – Indonesia (Dipuntingali 26 Juli 2011)