Joy Tobing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joy Destiny Tiurma Tobing
Joy Tobing.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Joy Tobing
Génre Pop
Pakaryan Penyanyi
Mangsa akarya 1996–saiki
Labèl BMG Indonesia

Joy Destiny Tiurma Tobing (lair ing Jakarta, 20 Maret 1980; umur 39 taun) Dhèwèké iku penyanyi pop Indonésia, kang wiwit kondhang sawisé sukses manangaké acara adu bakat Indonésian Idol kang kaping pisanan.[1] Ning babak final dhèwèké bisa ngalahaké Delon Thamrin utawa luwih kondhang karo jeneng Delon Idol.[1]

Nanging, kamenangan Joy berbuntut masalah liyané karo Fremantlemedia, kang dadi penyelenggara lesensi Indonésian Idol.[1] Masalahé, sakloron ora terima lan pada nyalahaké.[1] Fremantlemedia ora terima karo kalakuané Joy kang nglakoni rekaman tanpa dingerteni déning pihak Fremantlemedia.[1] Meski Joy ngungkapaké manawa rekaman album iku wis dilakukaké sadurungé dhèwèké dadi pamenang Indonésian Idol.[1]

Masalah iku akiré dibubaraké karo nglakukaké revisi kontrak kerjasama antara Joy lan Fremantle, utawa BMG, sahinggan juara kang kaping loroné Indonésian Idol, Delon olih kasempatan kanggo nglakoni kontrak-kontrak salanjuté.[1]

Ning pangalaman kariré, Joy wus ngrilis album-ambum kaya ta, album rohani lan Batak (Joy Record, Rhema Record, watara taun 1996 nganti taun 2003), Terima Kasih (BMG Indonésia nalika taun 2004), Rise (nalika taun 2005) lan Mujizat Itu Nyata (Rhema Records ning taun 2006).[1]

Joy bebrayanan karo Daniel Sinambela nganti cara Paraja ya iku nikah lan disahaké kanthi cara adat Batak, lan tanpa tandha sarujuk saka wong tuwa.[1] Nikahan iku ditindakaké nalika tanggal 1 Maret taun 2010 iki ngalami masalah amarga nalika nikah status Daniel dinuga esih nikah karo Debora Anastasia Hutabarat.[1] Deborah akiré nglaporaké Joy lan Daniel maring pihak berwajib.[1]

Taun 2011, Joy ngurusi album anyaré.[2] Maski, dhèwèké uga disibukaké karo urusané bojoné kang lagi nan ning kunjara.[2] Album single utawa mini albumé diurus déning dhèwèké lan Pay.[2] Album iki bakal diisi 5 nganti 6 tetembangan, lan dhèwèké nyatakaké manawa dhèwèké wis siyap main ning dunya hiburan maning.[2] Minimal taun 2011, dhèwèké siyap gelut karo tantangan, gosip, lan fokus karo gawéan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k biografi joy tobing dipununduh tanggal 16 Juli 2011
  2. a b c d e Joy Tobing Siapkan Album Baru dipununduh tanggal 16 Juli 2011