Jeong Ji Hoon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jung Ji Hoon
Rain
Rain Korean Singer.jpg
Rain at the 2011 Time 100 gala
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Jung Ji-Hoon
Paraban Bi (비), Bi Rain
Saka Seoul, Koréa Kidul
Génre Pop, R&B, Hip-Hop
Pakaryan Penyanyi, Aktor, Penari, Modhèl, Designer
Mangsa akarya 2002–saiki
Labèl JYP Entertainment
(2002-2007)
J. Tune Entertainment
(2007-present)
William Morris Endeavor (2009-present)
Sana jaringan www.rain-jihoon.com

Birth name
Hangul 정지훈
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Jeong Ji-hun
McCune–Reischauer Chŏng Chihun
Jeneng panggung
Hangul
Alihaksara sing Disampurnakaké Bi
McCune–Reischauer Pi

Rain (jeneng asliné: Jeong Ji-hoon; basa Korea: 정지훈; lair ing Seoul, 25 Juni 1982; umur 35 taun) dhèwèké iku penyanyi lan aktor Koréa Kidul, kondhang dadi penyanyi kang pinter anggoné njoged, Rain iku duwé gawéan dadi model lan perancang busana, lan pangusaha busana kang mereké Six to Five ning Koréa lan Jepang, dhèwèké kondhang karo jeneng Bi kang duwé teges udan ning basa Koréa,[1] Dhèwèké kondhang dadi entertainer ora namung disenengi ning Koréa, ananging uga ning nagara-nagara Asia.[1] Nalika dhèwèké esih cilik, Rain bocah kang isinan lan, ananging duwé karemenan ning donya dance.[1]

Rain uga dikenal karo jeneng Bi, Pi, Yu lan Vu iki, tampil dance kaping pisanan nalika meluni acara show talent, dhèwèké esih ana ning bangku SD.[1] marga meluni latihan njoged ning sekolah aji akademik ora patiya apik, nalika iku ibuné kena lelara diabetes, dhèwèké kudu mutusaké supaya fokus karo dunya dance apa sekolah amarga dhèwèké kudu ngurusi adhi wadoné, Jeong Hanna.[1] Akiré dhèwèké mutusaké kanggo luwih milih dance lan mlebu ning Anyang High School of Arts, ning sekolah seni mau, bakat aktingé wiwit diasah.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Karir dadi penyanyi dimulai nalika dhèwèké nggabung karo boysband Fan Club ning taun 1998, lan ngeluncuraké hit single In Search of a Dream.[1] Ananging, boysband iki akiré bubar.[1] Rain akiré luwih milih kanggo wiwit kariré dhèwèkan.[1] Debut solo kaping pisanané, diwiwiti nalika taun 2002 ning album kang diwènèhi judhul BAD GUY.[1]

Amarga debut albumé kang sukses dhèwèké olih tawaran kanggo main serial drama SANG DOO! LET'S GO TO SCHOOL.[1] Sukses dadi penyanyi lan aktor, anggawe dhèwèké nyoba anggawe album kang kaping loroné, ya iku HOW AVOID THE SUN, karo single jagoané Ways to Avoid the Sun.[1] Nalika taun 2004, amarga perané ning serial televisi FULL HOUSE, Rain dadi tambah kondhang ning masarakat, ora namung ning Koréa ananging ning Asia uga.[1] Amarga perané mau, Rain olih penghargaan dadi Aktor paling apik ning ajang KBS Acting Awards.[1]

Albumé kang kaping teluné ya iku, IT'S RAINING kang dirilis nalika taun 2004 iki bisa kaedol punjul sayuta kopi ning Asia, lan iki anggawe album kang tembangan jagoané single It's Raining lan I Do dadi album palling sukses ning pasar Asia.[1] Ning taun 2005, Rain diundhang maring MTV Latin Music Video ning Meksiko lan MTV Music Video Awards ning Miami.[1] Dhèwèké dadi sisih-sijiné Asia kang kaping pisanan diundhang.[1] Dhèwèké uga olih panghargaan dadi Artis Favorit, lan ngeraih predikat Best Buzz Asia Award ning MTV Video Music Awards Japan.[1]

Albumé kang kaping telu uga sukses, dibarengi uga karo kasuksesané ning konseré kang pisanan , Rainy Day, ning Koréa lan Jepang.[1] Albumé kang kaping papaté dirilis nalika taun 2006, RAIN'S WORLD karo single andalané I'm Coming, In My Bed, lan Inside of You.[1]

Taun 2011, dhèwèké meluni wajib militèr kang dadi kawajiban para priya sadurungé umur 30 taun ning nagara Koréa Kidul.[2]

Sinematografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi Jeong Ji Hoon[1]:

  • 2006 I'M A CYBORG, BUT THAT'S OK
  • 2008 SPEED RACER
  • 2009 NINJA ASSASSIN

Serial Televisi[besut | besut sumber]

Serial Televisi kanng tau dibintangi Jeong Ji Hoon [1]:

  • 2002 ORANGE
  • 2003 SANG DOO! LET'S GO TO SCHOOL
  • 2004 FULL HOUSE
  • 2005 BANJUN DRAMA
  • 2005 A LOVE TO KILL
  • 2010 THE FUGITIVE: PLAN B

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v biografi Jeong Ji Hoon dipununduh tanggal 13 Agustus 2011
  2. ^ berita Jeong Ji Hoon dipunnuduh tanggal 13 Agustus 2011