Jeolpyeon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jeoplyeon

Jeolpyeon (절편) ya iku jinis roti beras (tteok) kang asalé saka Koréa.[1][2] Jeolpyeon digawe saka adonan glepung beras kang dikukus lan dicetak nganggo piranti cetakan.[1] Roti iki duwé tekstur kang lengket, kenyal, lan ora ana isiné nanging dibumboni lenga wijen supaya ora lengket, supaya lumahé nglenga, lan nambahi rasa énak.[1] Ing adonan jeolpyeon lumrahé ditambahi bahan akar tuwuhan surichwi banjur diwangun bunder-bunder kaya wujud rodha.[1] Jeolpyeon uga diarani surichwitteok kang dipangan nalika riyaya Dano saben tanggal 5 wulan 5 tanggalan Koréa.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 77. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. [Korean Food Culture Series - Part 1] Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.