Jean Chacornac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Asteroid ingkang dipunpanggihi: 6
25 Phocaea 6 April 1853
33 Polyhymnia 28 Oktober 1854
34 Circe 6 April 1855
38 Leda 12 Januari 1856
39 Laetitia 8 Fèbruari 1856
59 Elpis 12 September 1860

Jean Chacornac (lair ing Lyon, 21 Juni 1823 – pati ing St Jean en Royans, 6 Sèptèmber 1873 ing umur 50 taun[1]) inggih punika astronom saking Prancis.

Piyambakipun nyambut damel wonten ing Marseille kaliyan Paris wonten tlatah mrika piyambakipun manggihi asteroid énggal. Masarakat uga naté mublikasikaken panemuan salah satunggaling asteroid sanès ingkang dipuntemukaken dhumateng Chacornac winten ing Marseille, 20 Massalia‎, nalika 30 September 1852. Nanging sajatosipun astroid punika, Annibale de Gasparis sampun naté dipunpanggihi sedinten saderengipun dipunpanggihi Chacornac.

Asteroid 1622 Chacornac kaliyan kawah Chacornac wonten Rembulan dipunparingi nama sami kados ta namanipun Chacornac, panghormatan kanggé piyambakipun.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Tobin, W., Holberg, J.B., "A newly-discovered accurate early drawing of M51, the Whirlpool Nebula." Journal of Astronomical History and Heritage, vol 11, pp107-115 (2008), note 3.