Jaran képang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jaran képang ya iku piranti kang dinggo para paraga jogèd Barongan, Èbèg, Jathilan lan Réyog.

Wujud[besut | besut sumber]

Diarani Jaran kepang amarga wujudé kaya jaran 2 dimènsi kang digawé saka képang utawa iratan pring tipis-tipis kang di anam kanthi rapet. Ing sisih pinggir képang mau diwènèhi wengku utawa blengker saka sigaran pring, ing pangajab supaya bisa kaku lan nam-naman képang ora udhar. Ing guluné jaran diwènèhi tali minangka kanggo nggantungaké jaran ing pundhak utawa gulu paraga jogèd. Jaran képang lumrahé warna putih, abang lan ireng. Wujud jaran képang uga nganggo rambut lan reroncèn liyané.

Pirsani uga[besut | besut sumber]