Ebeg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ebleg

Ebeg utawa Ebleg iku siji jogèd tradhisional khas Banyumas kanthi nganggo ebeg utawa jaran kepang.[butuh sitiran] Kesenian iki nggambaraké kegagahane prajurit wadyabala jaran kanthi samubarang atraksiné. Lumrahé, ing pagelaran ebeg ana atraksi barongan, penthul, lan rikat. Ing kéné, pagelaran iki diiringi gamelan kang sinebut bendhé.

Piranti iringan[besut | besut sumber]

Ebeg racaké diiringi nganggo piranti kang diari bendhe. Bendhe iku piranti kang wujudé kaya gong, nanging luwih cilik.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Indo-jogèd-stub