James McCarthy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
James McCarthy
1 james mccarthy everton 2015.jpg
McCarthy main ing klub Everton ing taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa James Patrick McCarthy
Tanggal lair (1990-11-12) 12 Novèmber 1990 (umur 29)[1]
Papan lair Glasgow, Skotlandia
Dhuwur 5 ft 11 in (1.80 m)[2]
Posisi main Central midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 16
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2009 Hamilton Academical 95 (13)
2009–2013 Wigan Athletic 120 (7)
2013– Everton 107 (6)
Tim nasional
2007 Republik Irlandia U17 3 (1)
2007 Republik Irlandia U18 2 (2)
2007–2008 Republik Irlandia U19 2 (0)
2008–2011 Republik Irlandia U21 7 (1)
2010– Republik Irlandia 41 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 18:59, 20 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 22:54, 9 October 2016 (UTC)

James Patrick McCarthy (lair 12 Novèmber 1990) iku pemain bal-balan profesional sing main minangka gelandhang kanggo klub Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Irlandia.[3]

McCarthy ndamel luwih saka 100 penampilan kanggo Hamilton Academical nalika esih enom, sadurungé dilih menyang Wigan nalika taun 2009 kanthi béya £ 1.2 yuta dhèwèké ditransfer Wigan saka Hamilton Academical.[4] Lair lan wungu ing Skotlandia, McCarthy kapilih minangka wakil Republik Irlandia ing tingkat internasional lan ndamel debut kompetitif kanggo tim senior ing tanggal 26 Maret 2011 ing kualifikasi UEFA Euro 2012 nglawan Makedonia.[4] McCarthy kalebu ing skuad Irlandia ing UEFA Euro 2016.[4]

Awal urip[besut | besut sumber]

McCarthy main kanggo Hamilton Academical ing taun 2009

McCarthy lair lan gedhé ing Glasgow, Skotlandia.[5] Dhèwèké iku anak bungsu Willie lan Marie McCarthy,[5] lan minangka mantan murid Sekolah Menengah St Margaret Mary ing Castlemilk.[6] Dhèwèké dadi pandemen klub Celtic,[7] Dhèwèké kalebu pendhukung Celtic, lan banjur nyoba kanggo tim nom-noman, nanging ditolak amerga akèh pemain ing klub kasebut wis njupuk

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Edinburgh: Mainstream Publishing. k. 263. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "James McCarthy: Overview". Premier League. Dijupuk 31 January 2018. 
  3. Cenk Tosun(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)
  4. a b c James McCarthy(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)
  5. a b "Face of the future". The Irish Independent. 21 December 2007. Diarsip saka sing asli ing 17 February 2013. Dijupuk 31 January 2018. 
  6. "Net worth". The Herald. Glasgow. 13 January 2007. Dijupuk 7 January 2011. 
  7. "Scottish-born James McCarthy has always had ambitions of playing for Ireland". Football Association of Ireland. 21 January 2007. Dijupuk 31 January 2018.