Jaman Yayoi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg

Sajarah Jepang
(Periode historis)

Zaman Yayoi (弥生時代 yayoi jidai?) ya iku salah siji jaman kang ana ing bagena periode sajarah Jepang kang adhedhasar Jepang (ora Hokkaido) ing abad ka-8 sadurungé masèhi tekan abad ka-3 masèhi. Perkakas kang dadi barang tinggalan saka jaman Yayoi ya iku arupa tembikar gaya jaman Yayoi, lan wis tinemu carané nandur pari ing sawah. Pwerkakas mau tinemu pisanan ing situs tumpukan kulit kerang ing Yayoi-cho (saiki distrik Bunkyō ing Tokyo) banjur diarani jaman Yayoi. Kabudayaan jaman Yayoi ngrembaka saka pulo Kyushu tekan sisih wétan pulo Honshu.

Uga delengen[besut | besut sumber]