Jaman Yayoi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sejarah Jepang
Satsuma-samurai-during-boshin-war-period.jpg
Daftar istilah

Zaman Yayoi (弥生時代 yayoi jidai?) ya iku salah siji jaman kang ana ing bagena periode sejarah Jepang kang adhedhasar Jepang (ora Hokkaido) ing abad ka-8 sadurungé masèhi tekan abad ka-3 masèhi. Perkakas kang dadi barang tinggalan saka jaman Yayoi ya iku arupa tembikar gaya jaman Yayoi, lan wis ditemokaké carané nandur pari ing sawah. Pwerkakas kasebut ditemokake pisanan ing situs tumpukan kulit kerang ing Yayoi-cho (saiki distrik Bunkyō ing Tokyo) banjur diarani jaman Yayoi. Kabudayaan jaman Yayoi ngrembaka saka pulo Kyushu tekan sisih wétan pulo Honshu.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaman_Yayoi&oldid=971948"