Jamón ibérico

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jamón ibérico
Jamón de Guijuelo 004 (cropped) 4.3.JPG
Jamón Ibérico
Jeneng liyanéPata negra, Jabugo
Panggonan asalSpain, Portugal
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokHam
VariasiJamón serrano
Buku masakan: Jamón ibérico  Médhia: Jamón ibérico

Jamón ibérico ( Pangucap cara Spanyol: [xaˈmon iˈβeɾiko] ; Basa Portugis: Presunto Ibérico  [pɾɨˈzũtu iˈβɛɾiku] ), " ham Iberia " minangka macem-macem jamón, jinis daging babi sing diobati sing diproduksi ing Spanyol lan Portugal, sing bisa uga diwenehi label presunto ibérico .

Katrangan[besut | besut sumber]

Produk babi digawe saka babi jenis Iberia Ireng nampa ibérico / denominasi. Kaya ngono, jamón ibérico minangka ham garing sing diasilake saka kewan ingon-ingon kasebut.

Miturut aturan denominación de Origen Spanyol lan peraturan saiki babagan jamón, jamón ibérico kudu digawe saka jenis babi murni utawa babi salib - anggere paling ora 50% wong Ireng Ireng minangka keturunane.

Jamón ibérico, utamane sing diwenehi label de bellota, nduweni tekstur sing alus lan rasa sing gurih lan gurih. Kandhutan lemak cukup dhuwur dibandhingake karo jamón serrano . Ham ibérico sing apik duwe flecks lemak intramuskular biasa sing dikenal minangka marbling .

Jamón ibérico ing La Boqueria, Barcelona