Jaden Smith

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jaden Smith

Jaden Christopher Syre Smith yaiku salah saltunggaling aktor lanang saka Amerika kang lahir 8 Juli 1998.[1] Saliyane dadi aktor dheweke uga bisa nyanyi, nari lan dheweke kuwi anak saka Will Smith lan Jada Pinkett. Dheweke uga duwe adik wadon kang jenenge Willow Smith.[1] Tahun 2006 deweke wiwit maen film bareng bapakne dhewe ing film The Persuit of Happyness, lan dheweke uga dadi paraga utama ing film The Day the Eart Stood Still lan The Karate Kid.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Smith miwiti karir artise tahun 2006 mawa dadi paraga ing film The Persuit of Happyness mawa Shristopher, putrane Chris Gardner karakter kang diparagani dening Will Smith.[2] Saka paraga kuwi dheweke bisa menangake pengargaan kanggo Breaktroug Performance ing MTV Movies Award tahun 2007.[2] Ana ing Academy Award kaping 79, Smith macakake penghargaan the Best Animated Short and the Best Live Action Short sareng calon liyane Abigael Breslin.[2] Sabanjure Smith metu meneh mawa Jacob ing film 2008 yaiku The Day the Earth Stood Still'' gawean balen saka cerita kang padha tahun 1951.[1]

Ing tahun 2010, bareng karo Jackie Chan, Smith miwiti film The Karate Kid yaiku film gawean balen saka film tahun 1984. [2]Smith uga bisa nyanyi mawa lagu-lalgu rap lan tahu kerja bareng Justin Bieber ing lagu Never Say Never.[2]

Rikala 1 Oktober 2012 Jaden ngluncurake album campuran kang judhule The Cool Cafe.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film
Tahun Judul Paraga Cathetan
2006
The Pursuit of Happyness Christopher Gardner, Jr.
2008
The Day the Earth Stood Still Jacob Benson, Jr.
2010
The Karate Kid Dre Parker
2011
Justin Bieber: Never Say Never Himself
Televisi
Tahun Judul Paraga Cathetan
2003-2004
All of Us Reggie 6 episodes
2008
The Suite Life of Zack and Cody Travis Episode: "Romancing the Phone"
Video Musik
Tahun Artis Lagu Cathetan
2008
Alicia Keys "Superwoman" Cameo Role
2010
Justin Bieber, Jaden Smith "Never Say Never" Rap
Willow Smith "Whip My Hair" Background dancer

Panghargaan lan Nominasi[sunting | sunting sumber]

Panghargaan Tahun Kategori Asil Karya
Phoenix Film Critics Society Awards 2006 Best Performance by a Youth in a Lead or Supporting Role - Male Menang The Pursuit of Happyness
Broadcast Film Critics Association Awards Best Young Actor Nominasi
Black Reel Awards 2007 Best Breakthrough Performance Nominasi
Image Awards Outstanding Supporting Actor in a Motion Picture Nominasi
Teen Choice Awards Choice Movie: Breakout Male Menang
Choice Movie: Chemistry Menang
MTV Movie Awards Breakthrough Performance Menang
Saturn Award 2009 Best Performance by a Younger Actor Menang The Day the Earth Stood Still
ShoWest Award 2010 Breakthrough Male Star of the Year Menang The Karate Kid

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Jaden Smith (dipunundhuh tanggal 10 februari 2013)
  2. ^ a b c d e f (id)Kapanlagi.com (dipunundhuh tanggal 10 februari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaden_Smith&oldid=836781"