Jacques Specx

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jacques Specx

Jacques Specx, (Dordrecht, 1588 - Amsterdam, 1652) iku Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda sing kaping 7. Dhèwèké maréntah antara taun 16291632.

Kastamiwan tokoh iki ya iku dhèwèké sing ngembangaké Batavia. Supaya bisa nangguli wong Mataram, dhèwèké ngupayani (nyiasati, memperalat) wong Tionghoa (Cina). Kabèh padha diadu gaya Divide et impera karo wong Jawa Mataram. Prakara iki dadi salah sijining bibit garejeganing antara wong pribumi lan wong katurunan Tionghoa ing Tanah Jawa nganti saiki..

Saliyané dadi Gubernur-Jendral, Specx uga tau dadi wakil Walanda ing Deshima, Jepang.

Uga delengen[besut | besut sumber]


Jabatan pamaréntahan
Didhisiki déning:
Jan Pieterszoon Coen
{{{jabatan}}}
1629-1632
Diganti déning:
Hendrik Brouwer
Didhisiki déning:
or
{{{jabatan}}}
1609-1612
Diganti déning:
{{{pengganti}}}
Didhisiki déning:
Hendrik Brouwer
{{{jabatan}}}
1614-1621
Diganti déning:
Leonard Camps


Cithakan:Nèderlan-bio-stub