Iz*One

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Iz*One
0106 신인상 후보 아이즈원(IZONE) 33회 골든디스크 시상식 레드카펫 4K 영상 snapshot @ 02m44s.jpg
Iz*One ing Golden Disc Awards kaping 33 taun 2019
(Saka kiwa nengen: Kang Hye-won, Lee Chae-yeon, Kim Min-ju, Hitomi Honda, Kwon Eun-bi, Jang Won-young, Sakura Miyawaki, Nako Yabuki, Jo Yu-ri, Kim Chae-won, Choi Ye-na, An Yu-jin)
Pratélan latar wuri
SakaSeoul, Korea Kidul
Génre
Mangsa akarya2018 (2018)–saiki
Labèl
  • Off the Record
  • Swing Entertainment
  • EMI Records Japan
  • Vernalossom[2]
Sing magepokan
Sana jaringan
Anggota
  • Kwon Eun-bi
  • Sakura Miyawaki
  • Kang Hye-won
  • Choi Ye-na
  • Lee Chae-yeon
  • Kim Chae-won
  • Kim Min-ju
  • Nako Yabuki
  • Hitomi Honda
  • Jo Yu-ri
  • An Yu-jin
  • Jang Won-young

Iz*One (/ˈz wʌn/ EYEZ-wun; Koréa: 아이즈원, salin aksara Aijeuwon; Jepang: アイズワン; gaya minangka IZ*ONE) yaiku girl group Korea Selatan–Jepang sing dibentuk liwat acara kompetisi realitas Mnet ''Produce 48''.[1][3][4] Grup kasebut, dikelola dening Off the Record and Swing Entertainment,[5] kasusun saka rolas anggota: Jang Won-young, Sakura Miyawaki, Jo Yu-ri, Choi Ye-na, An Yu-jin, Nako Yabuki, Kwon Eun-bi, Kang Hye-won, Hitomi Honda, Kim Chae-won, Kim Min-ju, and Lee Chae-yeon.[6]

Iz*One debut tanggal 29 Oktober 2018 kanthi extended play (EP) kaping pisanan Color*Iz. Sawise ngeculake, grup kasebut entuk sukses kanthi komersial, adol luwih saka 225.000 unit lan pucuk nomer 2 ing Chart Album Gaon Korea Kidul. Kajaba iku, EP lan single utama "La Vie en Rose" uga charted ing Album World Billboard lan World Digital Songs.[7] Sukses awal banjur diarani dheweke minangka Artis Anyar Taun ing pirang-pirang upacara penghargaan, kalebu Golden Disc Awards lan Seoul Music Awards.

Single debut Jepang grup kasebut, "Suki to Iwasetai", dirilis tanggal 6 Februari 2019 kanthi label EMI Records UMG . Muncul ing nomer 2 ing Chart Singles Oricon lan luwih saka 250.000 unit penjualan, sing siji kasebut disertifikasi Platinum dening Asosiasi Industri Rekaman Jepang (RIAJ).[8]

Wiwit debut dadi Iz*One, dheweke nerbitake rong album studio (siji Korea lan siji Jepang), pitung lakon (papat ing Korea lan telu ing Jepang).

Jeneng[besut | besut sumber]

Jeneng grup kasebut, Iz*One (gaya ing kabeh hurup gedhe), disaranake para netizen liwat situs web resmi Produce 48 lan dipilih dening CJ ENM.[9] "IZ" minangka angka kanggo nomer 12, pakurmatan kanggo rolas anggota, dene "ONE" nuduhake manawa dheweke dadi siji klompok. Asterisk (*) ing antarane "IZ" lan "ONE" nglambangake pratandha astrologi zodiak.

Sejarah[besut | besut sumber]

Logo IZ*ONE

Iz*One dibentuk liwat acara kompetisi realita Produce 48, sing disiarake ing Mnet wiwit tanggal 15 Juni nganti 31 Agustus 2018. Acara kasebut ditagih minangka kolaborasi antara franchise Produce 101 Korea lan idola Jepang AKB48 Group. Saka sangang puluh enem kontestan awal, rolas final kasebut diumumake liwat siaran televisi langsung.[10][11]

Sadurunge tampil ing acara kasebut, sawetara anggota wis aktif ing industri hiburan. Hitomi Honda sadurunge nggawe debut dadi anggota AKB48.[12] Sadurunge gabung karo HKT48, anggota Sakura Miyawaki wis tampil ing produksi musik Perusahaan Teater Shiki The Lion King (2008–2009),[13][14] lan anggota Nako Yabuki ana ing film Touch 2005, disusul karo peran ing macem-macem drama televisi Jepang lan iklan.[15][16][17][18] Kwon Eun-bi sadurunge debut karo Ye-A ing 2014 kanthi jeneng panggung Ka-zoo, nanging banjur ninggalake grup kasebut.[19] Kang Hye-won minangka anggota potensial kanggo grup DayDay lan The Ark. Lee Chae-yeon sadurunge main ing SBS K-pop Star 3, lan kompetisi kompetisi realita JYP Entertainment Sixteen.[20] Jo Yu-ri dadi kontestan ing acara kompetisi Mnet 2017 Idol School kepungkur, ing papan nomer 15.[21] Kim Min-ju tampil dadi aktris ing video musik lan drama Korea, utamane seri televisi MBC 2018 Tempted, ing endi dheweke nggambarake peran wong nom Choi Soo-ji (Moon Ga-young).[22][23] Yu-jin uga wis tampil dadi aktris ing iklan lan video musik, utamane ing iklan Acuvue Vita.[24][25]

Ing wulan September 2018, Off the Record ngumumake manawa bakal njupuk manajemen Iz*One saka Stone Music and Pledis.[26][5] Katelu anggota Jepang bakal mungkasi kegiatan karo 48 klompok masing-masing kanggo fokus ing Iz*One.[27]

Anggota[besut | besut sumber]

Anggota kacathet ing format jeneng Korea kajaba asal saka Jepang, sing didaftar ing urutan Kulon lan nganggo jeneng Jepang lan Korea.

  • Kwon Eun-bi (권은비) – leader[a]
  • Sakura Miyawaki (宮脇咲良?) (미야와키 사쿠라)
  • Kang Hye-won (강혜원)
  • Choi Ye-na (최예나)
  • Lee Chae-yeon (이채연)
  • Kim Chae-won (김채원)
  • Kim Min-ju (김민주)
  • Nako Yabuki (矢吹奈子?) (야부키 나코)
  • Hitomi Honda (本田仁美?) (혼다 히토미)
  • Jo Yu-ri (조유리)
  • An Yu-jin (안유진)
  • Jang Won-young (장원영)

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Filem[besut | besut sumber]

Taun Judhul Peran cathetan Ref.
2020 Eyes on Me: The Movie Themselves [29]

Acara realita[besut | besut sumber]

Taun Judhul Jaringan Cathetan Ref.
2018 Iz*One Chu Mnet Debut acara realita [30]
2019 Iz*One's First Steps in Japan AbemaTV Pandhuan pra-debut kanggo macem-macem pertunjukan Jepang [31]
Iz*One City Pooq [32]
Iz*One Chu – Secret Friend Mnet [33]
2020 Iz*One Chu – Fantasy Campus [34]
Iz*One Eat-ing Trip U+ Idol Live [35]
Iz*One Chu – ON:TACT Mnet [36]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. In the second episode of Iz*One Chu, Kwon Eun-bi was selected to be the leader of the group.[28]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Herman, Tamar (October 29, 2018). "Korean-Japanese Girl Group IZ*ONE Releases First Single 'La Vie en Rose'". Billboard. Dibukak ing November 4, 2018.
  2. "AKSが国内AKB全グループから撤退…HKTなど6グループは独立採算制に". Daily Sports (ing basa Jepang). January 20, 2020. Dibukak ing May 13, 2020.
  3. Kwak, Yeon-soo (October 30, 2018). "'Produce 48' project group IZ*ONE makes debut". The Korea Times. Dibukak ing November 4, 2018.
  4. "Fresh out of idol competition show, girl band Iz One debuts with 'Color*Iz'". The Korea Herald. October 29, 2018. Dibukak ing November 4, 2018.
  5. a b "[전문] 아이즈원X프로미스나인, 한솥밥 먹는다...신생 기획사 오프더레코드 소속". X Sports News (ing basa Korea). September 21, 2018. Dibukak ing September 22, 2018.
  6. Yim, Hyun-su (September 2, 2018). "Meet the 12 members of IZ*ONE as 'Produce 48' wraps up". Kpop Herald. Herald Corporation. Dibukak ing September 2, 2018.
  7. Benjamin, Jeff (November 8, 2018). "IZ*ONE Debut in Top 10 of World Albums & World Digital Song Sales Charts". Billboard. Dibukak ing March 30, 2019.
  8. "ハイスタ、欅坂46が3プラチナ キスマイ、IZ*ONE、STU48、NMB48がプラチナ 2月度レコ協認定". Oricon News (ing basa Jepang). March 8, 2019. Diarsip saka asliné ing May 10, 2019. Dibukak ing July 20, 2019.
  9. "PRODUCE 48" (ing basa Korea). CJ ENM. Diarsip saka sing asli ing May 14, 2019. Dibukak ing October 24, 2018.
  10. "'프로듀스48' PD "투표는 한국에서만...최종 12인 국적 구분 NO"". Hankook Ilbo (ing basa Korea). June 11, 2018. Dibukak ing September 1, 2018.
  11. "[★밤TView]'프듀48' 장원영, 1등으로 아이즈원 데뷔..12등 이채연". Star News (ing basa Korea). August 31, 2018. Dibukak ing September 1, 2018.
  12. チーム8の始動メンバーは九州と関東の混成チーム! [Team 8's first members are a mixed team from Kyushu and Kanto]. エンタメNEXT (ing basa Jepang). Dibukak ing September 17, 2018.
  13. HKT48宮脇咲良の"魂が震える"名言集!常に最前線で戦ってきたパイオニアの覚悟とは!? [HKT48 Sakura Miyawaki's "soul trembling" words of wisdom! What is the resolution of this pioneer who has always fought on the forefront!?]. Nifty News (ing basa Jepang). Nifty Corporation. September 7, 2018. Diarsip saka sing asli ing September 24, 2018. Dibukak ing September 25, 2018.
  14. "WHAT'S NEW -NUTS PRODUCTION-" (ing basa Jepang). Nuts Production. Diarsip saka sing asli ing September 27, 2008. Dibukak ing September 25, 2018.
  15. HKT矢吹奈子、映画「タッチ」南役にメンバー驚き [HKT's Nako Yabuki played Minami in the film "Touch", surprises members]. nikkansports.com (ing basa Jepang). Nikkan Sports. July 21, 2015. Dibukak ing September 25, 2018.
  16. 矢吹奈子のCM出演情報 [Nako Yabuki's CM appearance information]. Oricon Style (ing basa Jepang). Oricon. Diarsip saka sing asli ing January 10, 2015. Dibukak ing September 25, 2018.
  17. HKT48、地元博多で「手をつなぎながら」公演スタート [HKT48 begin start performing at their local Hakata theatre with "Te o Tsunagi nagara" stage]. Natalie (ing basa Jepang). Natasha, Inc. Dibukak ing September 17, 2018.
  18. HKT48ひまわり組の初日公演で3期生サプライズお披露目 [Third generation members make a surprise announcement at the HKT48 Sunflower Team opening day performance]. Natalie (ing basa Jepang). Natasha, Inc. Dibukak ing September 17, 2018.
  19. "권은비, 걸그룹 '예아'로 활동 당시 모습 보니 '핑크색 머리 눈길'". MTN (ing basa Korea). July 16, 2018. Dibukak ing September 1, 2018.
  20. "K팝3→식스틴→프듀48, 아이즈원 12등 이채연의 감동 스토리[스타와치]". Newsen (ing basa Korea). September 1, 2018. Dibukak ing September 1, 2018.
  21. "[아이즈원 매력 탐구①] 1위 장원영부터 6위 야부키 나코까지..."국프 사랑 내꺼야"". MBN (ing basa Korea). September 1, 2018. Dibukak ing September 1, 2018.
  22. "[TV캡처] '프로듀스 48' 김민주 "아이콘 MV·'위대한 유혹자' 출연"". Stoo Asiae (ing basa Korea). June 15, 2018. Dibukak ing September 3, 2018.
  23. "김민주, '위대한 유혹자'서 첫 드라마 데뷔...문가영 아역". tenasia (ing basa Korea). March 13, 2018. Dibukak ing October 1, 2018.
  24. Lee, Byul (August 29, 2017). "청순한 '여대생' 같은 아큐브 광고 모델의 놀라운 정체". Insight (ing basa Korea). Dibukak ing November 7, 2018.
  25. Kim, So-yeon (April 11, 2018). "'프로듀스48' 출연하는 '올해 16살' 아큐브 모델 안유진". Insight (ing basa Korea). Dibukak ing November 7, 2018.
  26. "'컴백' 워너원·'데뷔' 아이즈원, '프듀' 남매 올가을 연속출격 (종합) [Oh!쎈 이슈]". OSEN (ing basa Korea). September 4, 2018. Dibukak ing September 22, 2018.
  27. 宮脇咲良、矢吹奈子、本田仁美が日韓ユニットに専任. 日刊体育 (ing basa Jepang). September 24, 2018. Diarsip saka asliné ing October 15, 2018. Dibukak ing September 24, 2018.
  28. "'아이즈원 츄' 권은비, 리더 몰카에 눈물...안유진X이채연 메소드 연기?". MK Sports. November 2, 2018. Dibukak ing November 3, 2018.
  29. Kim, Hyun-Jung (May 19, 2020). "[단독] '6월 15일 컴백' 아이즈원, 뮤직비디오 촬영 완료 '기대감↑'". X Sports News (ing basa Korea). Dibukak ing May 20, 2020.
  30. Hwang, Ji-young (October 12, 2018). "아이즈원 리얼리티 '아이즈원 츄', 25일 Mnet 첫 방송". JoongAng Ilbo (ing basa Korea). Dibukak ing July 6, 2019.
  31. Lee, Da-gyeom (January 8, 2019). "아이즈원, 첫 단독 웹예능 '입덕스쿨 아이즈원시티' 출격". Maekyung (ing basa Korea). Dibukak ing July 6, 2019 – via Naver.
  32. Jeong, An-ji (January 8, 2019). "아이즈원, 첫 단독 웹예능 출격… 입덕스쿨 아이즈원시티". Sports Chosun (ing basa Korea). Dibukak ing January 8, 2019 – via Naver.
  33. Kim, Ye-eun (March 15, 2019). "'아이즈원츄2' 티저, 교복 입은 러블리 아이즈원". Newsen (ing basa Korea). Dibukak ing July 6, 2019 – via Naver.
  34. Hwang, Ji-young (May 12, 2020). "아이즈원 리얼리티 '아이즈원츄3' 6월 편성..여름 컴백". Ilgan Sports (ing basa Korea). Dibukak ing May 13, 2020 – via Daum.
  35. "U+아이돌라이브, 아이즈원 속초 '먹방' 여행 단독공개". iNews24 (ing basa Korea). May 26, 2020. Dibukak ing June 25, 2020.
  36. Jung, Hee-yeon (September 15, 2020). "'아이즈원츄-ON:TACT' 23일 편성 확정…먹방 체험 예고편 공개". Sports DongA (ing basa Korea). Dibukak ing September 15, 2020 – via Daum.