Irgy Ahmad Fahrezy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Irgy Ahmad Fahrezy
Irgy fahrezi1.jpg
LairIrgy Ahmad Fahrezy
Pakaryanaktor, presenter
BojoFenny Arieshanty
AnakAlthaf Achmad Fazian Fahrezi
Raffta Achmad Adhaza Fahrezi

Irgy Ahmad Fahrezy (lair ing Jakarta, 12 Mèi 1976; umur 43 taun) ya iku aktor lan panatacara Indonesia, Dhèwèké dikenal uga dadi aktor lan presenter.[1] Jenengé wiwit kondhang awit meranaké tokoh Lupus ning serial televisi kang judhulé LUPUS MILENIA.[1]

Sinetron kang tau dibintangi anak kaping loro saka anak papat iki kaya ta PONDOK PAK JON, KACA BENGGALA, TUTUR TINULAR, SANG PIALANG, lan KENAPA HARUS INUL?.[1]

Taun 2008, Irgy mbintangi filem layar lebar kang judhulé LIAR arahan déning sutradara Rudi Soedjarwo.[1] Dhèwèké anak saka pasangan H. Sumargi Natadikara lan Hj. Letje Sumargi iki tau mandu acara pencarian bakat Indonésian Idol mangsa pisanan lan musin kang kaping loroné uga.[2]

Priya kang sempet kuliyah ning Sunway College, Malaysia jurusan Ilmu Komunikasi iki mutusaké urip bebarengan karo Fenny Arieshanty.[1] Fenny Arieshanty ditemoni nalika dhèwèké ana ning Malaysia lan pacaran nganti pitung taun suwené.[1] Lan akiré nikah ning tanggal 24 Juli taun 2005.[2] Mahar nalika nikah ya iku, saperangkat paralatan salat, lan perhiasan.[2] Akad nikahé ditindakaké ning omahé Fanny ning kawasan Ciputat, Jakarta Selatan.[2]

Dhèwèké wus duwé anak loro, anak kang pisanan dijenengi Althaf Achmad Fazian Fahrezi lan anak kang kaping loroné lanang, lair nalika tanggal 20 Dhésèmber taun 2007.[1]

Karir[1][besut | besut sumber]

Pambawa Acara[besut | besut sumber]

  • Indonesia Idol
  • Indonesia Idol 2

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Pondok Pak Jon
  • Lupus Millenia
  • Kaca Benggala
  • Tutur Tinular
  • Jalan Lain ke Sana 2
  • Kenapa Harus Inul?
  • Sang Pialang
  • Pesantren cinta

Iklan[besut | besut sumber]

  • Pepsodent

Video Klip[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h biografi irgi fahrezi dipununduh tanggal 16 JUli 2011
  2. a b c d Irgi Ahmad Fahrezi-Fanny Arisanti ke Pelaminan dipununduh tanggal 16 Juli 2011