Menyang kontèn

Irgi Ahmad Fahrezi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Irgi Achmad Fahrezi
Pakaryanaktor, presenter
BojoFenny Arieshanty
Anak3

Irgi Achmad Fahrezi (lair ing Jakarta, 12 Mèi 1976; umur 48 taun) ya iku aktor lan panatacara Indonesia, Dhèwèké dikenal uga dadi aktor lan presenter.[1] Jenengé wiwit kondhang awit meranaké tokoh Lupus ning serial televisi kang judhulé LUPUS MILENIA.[1]

Sinetron kang tau dibintangi anak kaping loro saka anak papat iki kaya ta PONDOK PAK JON, KACA BENGGALA, TUTUR TINULAR, SANG PIALANG, lan KENAPA HARUS INUL?.[1]

Taun 2008, Irgy mbintangi filem layar lebar kang judhulé LIAR arahan déning sutradara Rudi Soedjarwo.[1] Dhèwèké anak saka pasangan H. Sumargi Natadikara lan Hj. Letje Sumargi iki tau mandu acara pencarian bakat Indonésian Idol mangsa pisanan lan musin kang kaping loroné uga.[2]

Priya kang sempet kuliyah ning Sunway College, Malaysia jurusan Ilmu Komunikasi iki mutusaké urip bebarengan karo Fenny Arieshanty.[1] Fenny Arieshanty ditemoni nalika dhèwèké ana ning Malaysia lan pacaran nganti pitung taun suwené.[1] Lan akiré nikah ning tanggal 24 Juli taun 2005.[2] Mahar nalika nikah ya iku, saperangkat paralatan salat, lan perhiasan.[2] Akad nikahé ditindakaké ning omahé Fanny ning kawasan Ciputat, Jakarta Selatan.[2]

Dhèwèké wus duwé anak loro, anak kang pisanan dijenengi Althaf Achmad Fazian Fahrezi lan anak kang kaping loroné lanang, lair nalika tanggal 20 Dhésèmber taun 2007.[1]

Karir[1][besut | besut sumber]

Pambawa Acara[besut | besut sumber]

  • Indonesia Idol
  • Indonesia Idol 2

Filmografi[besut | besut sumber]

Sinetron[besut | besut sumber]

  • Pondok Pak Jon
  • Lupus Millenia
  • Kaca Benggala
  • Tutur Tinular
  • Jalan Lain ke Sana 2
  • Kenapa Harus Inul?
  • Sang Pialang
  • Pesantren cinta

Iklan[besut | besut sumber]

  • Pepsodent

Video Klip[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h biografi irgi fahrezi dipununduh tanggal 16 JUli 2011
  2. a b c d Irgi Ahmad Fahrezi-Fanny Arisanti ke Pelaminan dipununduh tanggal 16 Juli 2011