Homo erectus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Homo erectus
Teksiran kala: PliocenePleistocene
Homo erectus, Natural History Museum, Ann Arbor, Michigan
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Primates
Kulawarga: Hominidae
Marga: Homo
Jinis: H. erectus
Jeneng binomial
Homo erectus
(Dubois, 1892)
Sinonim

Pithecanthropus erectus
Sinanthropus pekinensis
Javanthropus soloensis
Meganthropus paleojavanicus

Homo erectus iku salah spesies siji jinis hominide sing pisanan ditemokaké, ing Pliocene epos Pleistocene wiwit 1.8 yuta taun kepungkur tekan watara 1.3 taun kepungkur. Kang spesies urip ana ing Afrika manungsa iki diwènèhi jeneng ilmiah India, Cina lan Jawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Homo_erectus&oldid=833146"