Homo erectus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Homo erectus
Kalamangsa: PliocenePleistocene
Homo erectus.jpg
Homo erectus, Natural History Museum, Ann Arbor, Michigan
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Primates
Famili: Hominidae
Génus: Homo
Spésies: H. erectus
Jeneng binomial
Homo erectus
(Dubois, 1892)
Sinonim

Pithecanthropus erectus
Sinanthropus pekinensis
Javanthropus soloensis
Meganthropus paleojavanicus

Homo erectus iku salah spesies siji jinis hominide sing pisanan tinemu, ing Pliocene epos Pleistocene wiwit 1.8 yuta taun kepungkur tekan watara 1.3 taun kepungkur. Kang spesies urip ana ing Afrika manungsa iki diwènèhi jeneng ilmiah India, Cina lan Jawa.