Hizbullah

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Infobox Parté Politik

Hizbullah (Basa Arab: ‮حزب الله‬ Hizbullah, tegesé: "Parté Allah"; ing basa Inggris biasa ditulus Hezbollah) iku organisasi Pulitik lan Paramiliter saka kelompok Islam Syiah sing diadegaké ing taun 1982 lan nduwèni basis ing Libanon.[1] Hizbullah nduwèni pangaribawa gedhé sajroning pulitik Libanon lan mènèhi layanan sosial, ngedegaké sekolah-sekolah, griya sakit, mbuka tlatah tani sarta layanan liyané kanggo èwonan warga Syiah Libanon [2] lan dianggep minangka cermin gerakan panglawanan ing bagéyan gedhé Donya Arab lan Muslim sadonya.[1] Senadyan mangkéné, kelompok iki dianggep minangka organisasi téroris déning Amérika Sarékat, Israèl, Kanada, lan Walanda.[3][4][5][6]

Hizbullah wiwit taun 1992 dikepalani déning Hasan Nasrullah.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Jamail, Dahr (2006-07-20). "Hezbollah's transformation". Asia Times. Retrieved 2009-02-07. 
  2. ^ "Hezbollah (a.k.a. Hizbollah, Hizbu'llah)". Council on Foreign Relations. 2008-09-13. Retrieved 2009-02-07. 
  3. ^ British Home office official listing of Proscribed terrorist groups
  4. ^ "UK ban on Hezbollah military arm". BBC News. 2008-02-07. Retrieved 2009-02-07. 
  5. ^ Australian National Security Listing
  6. ^ arabmediawatch.com

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hizbullah&oldid=1052001"