Hilda Heine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Hilda Heine
Hilda Heine 20171030.jpg
Heine ing Oktober 2017
Presidhen Kapuloan Marshall ka-8
Linggih
28 Januari 2016 – 13 Januari 2020
Kang sadurungéCasten Nemra
Kang sawiséDavid Kabua
Rerincèn dhiri
LairHilda Cathy Heine
(1951-04-06) 6 April 1951 (umur 71)
Majuro, |Teritorial Kapercayaan
Kapuloan Pasifik
(saiki Kapuloan
Marshall
)
Parté pulitikIndependen
SisihanTony Jetnil
Tommy Kijiner
Anak4
WiyataUniversitas Oregon (Sarjana)
Universitas Hawaii, Manoa (Magistrat)
Universitas Carolina
Kidul
(Doktor)

Hilda Cathy Heine (lair 6 April 1951; umur 71 taun) yaiku pengajar lan pulitikus Kapuloan Marshall, sing ngejabat minangka Presidhen Kapuloan Marshall kawolu. Sadurunge megang jabatan, ia ngejabat minangka Mantri Pendidikan. Ia menika wong kapisan ing Kapuloan Marshall sing diwenehi gelar dokterandes, lan pangadeg kelompok hak wadon Women United Together Marshall Islands (WUTMI).[1][2]

Heine menika wadon kapisan sing megang kepresidenan Kapuloan Marshall.[3] Ia uga dadi presiden wadon kapisan saka nagara Mikronesia, lan wadon kapapan sing ngejabat minangka kepala pamrentahan kanggo nagara independen ing Oseania (sawise Jenny Shipley lan Helen Clark saka Niu Selan lan Julia Gillard saka Ostrali).[4][5][6] Ia menika salah siji saka mung telu wadon sing saiki ngejabat ing Nitijeļā, legislatur nagara kasebut, ing Januari 2016.[5]

Wacaan tambahan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Presidhen Kapuloan Marshall

  1. Johnson, Giff (29 Jan 2016). "Marshalls leadership battles end, for now". Marianas Variety. Majuro. Dibukak ing 31 January 2016.
  2. Sallinen, Maarit; Siamomua, Amelia Kinahoi (2005). Profiles of Pacific Women. UNIFEM Pacific Regional Office. kc. 13. ISBN 9789829034083.
  3. Johnson, Giff (2016-01-28). "Hilda emerges as RMI President". Marshall Islands Journal. Diarsip saka sing asli ing 2016-02-01. Dibukak ing 2016-01-31.
  4. "Hilda Heine Becomes First Women President Of The RMI". East-West Center (Radio New Zealand International). 2016-01-27. Dibukak ing 2016-01-31.
  5. a b "Hilda Heine elected Marshalls president". Radio New Zealand International. 2016-01-28. Dibukak ing 2016-01-31.
  6. "First female President Hilda Hine elected in the Marshall Islands". PACNews (Pacific Islands News Association). 2016-01-27. Dibukak ing 2016-01-31.