Heyden Panettiere

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hayden Panettiere
Hayden Panettiere 2009.jpg
Panettiere attending "The 6th Annual Hollywood Style Awards" in Beverly Hills, CA on Oct. 10, 2009.
Lair Hayden Leslie Panettiere
(1989-08-21) Agustus 21, 1989 (umur 28)
Palisades, New York, United States
Pakaryan Actress, singer, model
Taun aktif 1994–saiki
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.

Hayden Leslie Panettiere (lair 21 Agustus 1989) dhèwèké aktris lan penyanyi saka Amérika Sarékat kang tau menangaké nominasi Grammy Award, dadi kondhang nalika meranaké Claire Bennet ning Seri TV Heroes, lain ning Palisades, New York, wiwit ning dunya hiburan awit taun 1994, Dhèwèké aktris saka Amérika lan penyanyi kang menangaké Grammy Award.[1] Dhèwèké wiwit kondhang nalika umur 10 taun liwat perané dadi Sheryl Yoast ning Remember the Titans ning Disney.[1] Limang taun sadurungé iku dhèwèké tau main ding rong pementasan opera sabun.[1] Dhèwèké berperan dadi Sarah Roberts ning One Life to Live saka taun 1994 nganti taun 1997, lan dadi Lizzie Spaulding ning Guiding Light saka taun 1996 nganti taun 2000.[1] Panettiere bisa nggawé seneng para penonton liwat penampilané nalika dadi Claire Bennet, seorang pemandu sorak, ning serial Heroes di NBC Tv.[1]

Panettiere lair lan gedhé ning Palisades, Rockland Country, New York.[1] Panettiere anak wadon saka pasangan R.Vogel, aktris opera sabun, lan Alan L. “Skip” Panettiere, dhèwèké kepala Pemadam Kebakaran.[1] Panettiere asalé saka Basa Italia kang artiné tukang gawé roti, lan dhèwèké keturunan Italia.[1] Dhèwèké anduwèni adhi lanang kang uga dadi aktor, Jansen Panettiere.[1]

Meski Panettiere mlebu ning South Orangetown Middle School ning New York, ananging sadurungé dhèwèké tau sinau ning umahé dhéwé saka kelas 9-menengah atas.[1] Amarga kanggo karir kaartisané dhèwèké nunda pendidikané.[1]

Panettiere wiwit ning dunya model nalika dhèwèké ning umur patang sasi,pisanan metu ning iklan “Playskool”.[1] Dhèwèké meranaké Sarah Roberts ning opera sabun ABC “one Life to Live” (nalika taun 1994 nganti taun 1997), saterusé dhèwèké uga meranaké dadi “Elizabeth “Lizzie” Spaulding” ning opera sabun CBS “Guiding Light” (1997-2000).[1] Ning opera sabun mau dhèwèké meranaké wong kang berjuang ngelawan penyakité ya iku leukimia.[1] Amarga iku, komunitas Leukimia and Lymphoma mewnehi panghargaan babagan peranaé mau.[1]

Panettiere dadi tambah kondhang amarga penampilanné nalika ddai Claire Bennet ning serial Heroes ning NBC.[1] Nalika taun 1997 dhèwèké ngeraih nominasi sebagai “Best Performance in a Tv Movie or Pilot” ning “Young Artist Award” amarga perané ning filem “If You Believe”.[1] Dhèwèké tampil dadi pemadu sorak ning “Bring It on: All or Nothing”.[1] Nalika taun 2004, dhèwèké nembangaké lagu kang judhulé “My Hero Is You” kang dadi tetembangan filem kang dibintangi dhèwèké “Tiger Cruise" ning Disney Channel.[1] Single kang pisanan Panttiere ya iku Wake Up Call kang dirilis kanthi digital nalika tanggal 5 Agustus taun 2008.[1]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Hayden Panettiere[1] :

  • 1994 One Life to Live
  • 1996 Guiding Light
  • 1998 A Bug's Life
  • 1998 The Object of My Affection
  • 1999 Too Rich: The Secret Life of Doris
  • Duke
  • 1999 Message in a Bottle
  • 1999 If You Believe
  • 2000 Remember the Titans
  • 2000 Dinosaur
  • 2001-2002 Ally McBeal
  • 2001 Joe Somebody
  • 2001 Glitter
  • 2001 Law & Order: SVU
  • 2001 The Affair of the Necklace
  • 2002 Kingdom Hearts
  • 2002 The Mark of Kri
  • 2003 Normal
  • 2003-2005 Malcolm in the Middle
  • 2004 Lies My Mother Told Me
  • 2004 The Dust Factory
  • 2004 Raising Helen
  • 2004 Tiger Cruise
  • 2005 Ice Princess
  • 2005 Racing Stripes
  • 2005 Law and Order: Special Victims Unit
  • 2006 Kingdom Hearts II
  • 2006 The Architect
  • 2006 Mr.Gib
  • 2006 Commander in Chief
  • 2006 Heroes
  • 2006 Bring It On: All or Nothing
  • 2007 Shanghai Kiss
  • 2008 Fireflies in the Garden
  • 2009 I Love You Beth Cooper
  • 2009 Hoodwinked 2: Hood vs. Evil
  • 2009 Alpha and Omega
  • 2010 W.I.T.C.H. The Movie: The Ultimate World War
  • 2010 THE AMANDA KNOX STORY [2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u biografi Hayden Panettiere dipununduh tanggal 26 Juli 2011
  2. ^ berita Hayden Panettiere dipununduh tanggal 26 Juli 2011