Henrique Hilario

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Henrique Hilário
Hilário 4469.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Henrique Hilário Meireles Alves Sampaio
Dhuwur 189 m (620 ft 0.9 in)
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 40
Karir nom
1987–1994 Porto
Karir sénior*
Taun Tim Mun (Gul)
1994–1995 Naval 27 (0)
1995–1996 Académica 33 (2)
1996–2004 Porto 40 (0)
1998–1999 Estrela Amadora (loan) 27 (0)
2001–2002 Varzim (loan) 24 (0)
2003 Académica (loan) 10 (0)
2003–2004 Nacional (loan) 19 (0)
2004–2006 Nacional 40 (0)
2006– Chelsea 18 (0)
Tim nasioanl
1996–1997 Portugal U21 8 (0)
2010- Portugal 2 (0)

* Kamunculan lan gul ing klub sénior kétung kawit ing liga dhomèstik sing mliginé lan patitisé rikala 19:21, 7 Januari 2011 (UTC).


Henrique Hilario pemain bal kang asalé saka Portugal.[1]Henrique Hilario Meireles Alves Sampaio (lair ing São Pedro da Cova, Distrik Porto, 21 Oktober 1975; umur 40 taun), sing kondhang kanthi jeneng Hilario, ya iku pemain bal saka Portugal kang main kanggo klub Chelsea FC ing Liga Premier dadi kiper.[1] Sakwisé metu saka klub FC Porto dadi pemain enom, mangka Hilario ninggalaké klubé kanthi profèssional ing klub Associação Naval de Maio lan Academica de Coimbra ing klub divisi telu lan loro.[1] Hilario balik menyang FC Porto kanggo muangsa 1996-1997, sakwisé lungané Vitor Baia menyang FC Barcelona, tampil 18 pertandingan ing klub ngeteraké juwara nasional kaping telu piturutan.[1] Dhèwèké dianggep surplus kanggo persyaratan ananging (Baia uga balik saka Spanyol ing sasi 1999), sing disilihaké kaping telu ing klub, kayadéné CF Estrela da Amadora, Varzim SC, lan CD Nacional.[2] Dijelasaké saka FC Porto ing taun 2004, Hilario Madeira ditandhatangani karo Nacional kanthi permanèn, main kaping 29 pertandhingan ing mungsa perdhana, ananging kélangan panggon sakwisé ketekan Swiss Diego Benaglio.[2]

Chelsea FC[besut | besut sumber]

Henrique Hilario dadi pilihan kaping loro sakwisé Petr Cech iki amarga lungané Carlo Cudicini Januari 2009, Hilario arang dimainké karo Chelsea FC.[2] Sakdurungé Petr Cech teka menyang Chelsea, Henrique Hilario dadi pilian sepisan njaga gawang Chelsea. Saking kerepé Henrique Hilario kebobolan gawangé, karo Jose Mourinho nyobo digenti karo Petr Cech sing lagi dituku lan kinerjané Petr Cech ora kagantèkaké nganti sepréné.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d [1] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b c d [2] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Henrique_Hilario&oldid=988351"