Hady Mirza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hady Mirza
Hady Mirza.jpg
Hady Mirza
Pratélan latar wuri
Jeneng lairMuhammad Mirzahady Bin Amir Asian Idol Website
ParabanHady Mirza
SakaSingapore
GénrePop, R&B, Soul
Mangsa akarya2006–present
LabèlUniversal Music Singapore
Hype Records Singapore

Hady Mirza (حدي ميرزا) (lair 28 Januari 1980; umur 40 taun) dhèwèké iku jawara Singapore Idol kaping loro, dhèwèké dadi priya kang menangaké ajang mau, padha karo Taufik Batisah, kang dadi juwara Singapore Idol kaping pisan. [1] Dhèwèké iku idolané ning Singapura.[1]

Anduweni jeneng asli Mirzahady Bin Amir Hady sadurungé wis tau olih panghargaan ning Anugerah Planet Muzik taun 2007 kanggo kategori Most Popular Artist.[1] Ning lagu kang judhulé Merpati dhèwèké dadi menangaké ning kategori Most Popular Song ning Singapura.[1] Ora namung ning iku, Hady Mirza uga bisa anggawe album, albumé kang kaping pisan dirilis nalika tanggal 13 November taun 2006 uga bisa olih panghargaan Platinum.[1]

Sataun sawisé kapilih dadi pamenang ning ajang Singapore Idol, Hady dadi wakil saka nagarané kanggo maju ning ajang Asian Idol, Ajang Asian Idol mau diadani ning Jakarta.[1] Ning ajang Asian Idol mau, dhèwèké dadi pamenangé, lan bisa dadi Asian Idol.[1] Ning ajang mau, dhèwèké ngalahaké Mike Mohede, wakil Asian Idol saka Indonésia, Jaclyn Victor saka Malaysia lan Mau Marcelo wakil saka Filipina kang dadi pesaingé kang paling abot.[1]

Ning taun 2011, Hady Mirza mlebu ning nominasi kategori Best Male Artis saingan karo Faizal Tahir, Glenn Fredly, Hafiz lan Judika.[2] Ajang mau ya iku Anugerah Planet Muzik (APM) kaping 10, di gelar ning Singapore Expo's Max Pavillion.[2] Nominatoré saka Indonésia, Malaysia lan Singapura.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h Biografi Hady Mirza dipununduh tanggal 18 Agustus 2011
  2. a b c Berita Hady Mirza dipununduh tanggal 18 Agustus 2011