Gyro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Piring Gyros

A gyroimagen utawa gyros ( /ˈr, ˈʒɪər-, ˈjɪər-, ˈɡɪər-/ ; Yunani: γύρος, salin aksara yíros/gyros, lit. 'turn' , diucapaké [ˈʝiros] ) yaiku salah sawijining olahan sajian Yunani sing digawe saka daging sing dimasak ing rotisserie vertikal. Kaya pastor shawarma lan tacos al, asale saka kebab doner adhedhasar lamb . [1] [2] Ing Yunani saiki umume daging babi utawa pitik, dene daging sapi, daging pitik, lan wedhus umume dienggo ing negara liya. Biasane disajikake utawa dibungkus ing pita, uga bahan kayata tomat, bawang, lan saos tzatziki .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. fere