Menyang kontèn

Grojogan Grènjèngan Sèwu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Grojogan Grènjèngan Sèwu
Grojogan Grènjèngan Sèwu kapernah ing Indonesia
Grojogan Grènjèngan Sèwu
Lokasi di Indonesia
Informasi tempat wisata
Lokasi Kabupaten Pati
Nagara  Indonesia
Koordinat 6°30′S 111°00′E / 6.5°S 111°E / -6.5; 111Koordhinat: 6°30′S 111°00′E / 6.5°S 111°E / -6.5; 111
Jenis objek wisata Grojogan
Fasilitas Banyu bening

Masjid

Warung Madang

Panggon Nginep

Grojogan Grenjengan Sewu (Carakan: ꦒꦿꦺꦴꦗꦺꦴꦒꦤ꧀​ꦒꦿꦺꦚ꧀ꦗꦺꦔꦤ꧀​ꦱꦺꦮꦸ ; Basa Indonesia:Air Terjun Grenjengan Sewu) minangka objek wisata alam awujud grojogan ingkang dumunung ing Kabupaten Pati. [1]

Profil Grojogan[besut | besut sumber]

Grojogan Grenjengan Sewu iki dhuweni dhuwur ± 25 m. Grojogan Iki minangka grojogan paling apik kang ana ing Jawa Tengah.[2] Dhuweni amba kanthi 2 meter. Dumunung ing dhuwur 600 mdpl (meter saka lumahing segara), papan iki adem lan adhem lan banyune ora surut sanajan musim kemarau. Ing mangsa rendheng, grojogan iki jembar lan amba nganti jejuluk grenjengan sewu (Basa Indonesia: Seribu). Butuh paling sethithik 20 menit lumaku kanggo tekan titik pungkasan saka grojogan.

Panggonan[besut | besut sumber]

Grojogan iki dumunung ana ing désa Jrahi, kacamatan Gunungwungkal . Kanthi jarak ± 47 km saking Kutha Pati. Saka rute lor, bisa ditempuh saka Ngablak (Pasar Ngablak) menyang kidul watara 15 km. Banjur terus liwat desa Bancak-Jenon-Giling-Jaten lan Jrahi.[3]

Yen teka saka kidul utawa Pati Kota, bisa langsung liwat kecamatan Gunungwungkal. Saka pertigaan Pakis abelok kiwa terus munggah dalan nganti tekan Kutha Gunungwungkal . Tekan prapatan Pasar Gunungwungkal, jupuk arah nengen lurus ngalor banjur arah Bancak Ngablak. Tekan pertigaan Desa Bancak, arah kulon terus menyang desa Bancak, banjur Giling lan tekan desa Jrahi.[4]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

  1. "Air Terjun Grenjengan Sewu". tic.patikab.go.id. Dibukak ing 2023-10-08.
  2. "Pesona Alami dan Segarnya Air Terjun Grenjengan Sewu di Pati". www.tvonenews.com (ing basa Indonesia). 2022-06-05. Dibukak ing 2023-10-08.
  3. "Grenjengan Sewu, Air Terjun yang tersembunyi di Pati | Wisata Niaga" (ing basa Indonesia). 2019-10-24. Dibukak ing 2023-10-08.
  4. "Grenjengan Sewu, Keindahan Air Terjun Di Tengah Hutan - NativeIndonesia.com". www.nativeindonesia.com (ing basa Indonesia). 2022-07-02. Dibukak ing 2023-10-08.