Green Day

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Green Day
Green day Live 5 june 2013 in Rome.JPG
Billie Joe Armstrong sang vokalis Green Day
Pratélan latar wuri
Saka Berkeley, CA, Amerika Serikat
Génre Punk rock
Pop punk
Rock alternatif
Mangsa akarya 1987 – sekarang
Labèl Reprise / Warner Bros / Lookout
Sing magepokan The Lookouts
Pinhead Gunpowder
The Frustrators
The Network
Foxboro Hot Tubs
Sana jaringan www.greenday.com
Anggota Billie Joe Armstrong
Mike Dirnt
Tré Cool
Jason White
Tilas anggota John Kiffmeyer

Green Day ya iku kelompok musik bergenre punk rock kang asale saka California, Amerika Serikat dianggotani déning Billie Joe Armstrong (penyanyi utama, gitaris), Mike Dirnt (basis, penyanyi pendukung), lan Tré Cool (pemain drum, penyanyi pendukung).[1], serta Al Sobrante kang ndisiki metu ning grup musik iki.[1] Grup musik iki anduwèni album American Idiot iku wus menangaké penghargaan-penghargaan, kayata MTV Video Music Awards, Nickelodeon Kids' Choice Awards lan wus ping telu menangaké Grammy Awards, kayata ning katrgori Best Alternative Album liwat albumé kang jejudul Dookie kang dirilis ning taun 1994, Best Rock Album kanggo albumé kang jejudul American Idiot taun kang dirilis ning taun 2004 lan Record of the Year kanggo album kang judulé Boulevard of Broken Dreams.[1] Grup kang dibentuk ning taun 1989 iku diitung wus bisa ngedol luwih saka 24.2 yuta album ning Amerika Serikat lan luwih saka 60 yuta album ning sakabehing laladan ning dunya.[1] Karo pangalaman lan prestasiné iku, Green Day dianggep wus nguripaké manèh semangat anggoné para musisi rock bengenre punk ning kabèh laladan ning dunya.[1] Taun 2010, Green Day ngrilis CD lan DVD kang diwenehi judul Awesome As Fuck iki bakal dirilis ning tanggal 15 Maret taun 2011.[2] Billie Joe Amrstrong, menehi ngarti manawa CD iki bakal dijukut saka live green day ning saluruh laladan ning dunya sawuwené tur 21st Century Breakdown.[2] Lan DVDné bakal dijukut gambaré nalika tampil ning Tokyo.[2] Kanggo pressale Green Day nggandheng Amazon (situs penjualan online), lan dibandrol ning rega US$ 20.[2].

Séjarah Green Day[besut | besut sumber]

Green Day iku wiwitan asmané Sweet Children. Tilas anggotané ya iku wonten Billie Joe, Mike Dirnt, lan Sean Hughes. Banjur, amarga boten wontén pémain drum, banjur Billie Joe ngajak John Kiffmeyer kanggo nderék dadi anggota Sweet Children.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)biografi green day dipununduh tanggal 11 Juli 2011
  2. ^ a b c d (id)berita green day dipununduh tanggal 11 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Green_Day&oldid=1074338"