Billie Joe Armstrong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Billie Joe Armstrong
RiP2013 GreenDay Billie Joe Armstrong 0021.jpg
Billie Joe nalika pentas surya 2013 ing Nürnberg, Jerman
Pratélan latar wuri
Paraban Billie Joe
Saka Rodeo, Amérika Sarékat Amérika Sarékat
Mangsa akarya 1986 - saiki
Sing magepokan Green Day, The Network, Foxboro Hot Tubs
Sana jaringan Wéb kantor saka Green Day
Akun Twitter saka Billie Joe

Billie Joe Armstrong iku salah sawijining personil saka band kawak Green Day. Wong lanang kelairan surya 17 Fèbruari 1972 ing kutha Oakland iki [1] wis magepokan karo Green Day miwiti taun 1986. Bebarengan karo Mike Dirnt, Billie Joe nggawé manéka warna aliran musik tema punk-rock. Billie Joe kaliyan Mike Dirnt iku sampun dadi rèncang rakét miwiti sékolah dhasar nalika ing umur 10 taun. Billie Joe punika lajéng kénalan karo Al Sorbante. Nalika taksih miwiti musik, Billie ditumbaské sèdhereké gitar Fender wujud Stratocaster.

Latar Wuri Uripé Billie Joe[besut | besut sumber]

Billie Joe iku urip lan gedhi ing kutha Rodeo, négara pérangan California. Miwiti sékolah dhasar lan umur taksih énom, tiyange nélateni babagan musik. Banjur umur 10 taun, nalika tindhak dhateng cafetaria utawa kantin, piyambake kénalan lan kétemu karo Michael Ryan Pritchard, uga sanès ya iku Mike Dirnt. Miwiti dhiskusi babagan musik, Billie Joe, magepokan karo Mike Dirnt, dhamel band kang asmané Sweet Children, barengan karo Sean Hughes lan Raj Punjabi [2].

Makarya Babagan Musik[besut | besut sumber]

Billie Joe sampun damel manéka wérna band sampingan. Piyambaké uga dikancani Mike Dirnt lan Tré Cool dhamél band-band wujud Green Day nanging wonten ing tampilan lan gaya musik kang sanès.

Green Day[besut | besut sumber]

!Kanggé katrangan langkung jangkep ngenani topik puniki, pirsani Green Day.

Band sampingan Green Day, ya iku Foxboro Hot Tubs[3][besut | besut sumber]

Foxboro Hot Tubs iku salah sawijining proyék musik saka Green Day kang ngémot aliran garage rock. Sanés kaliyan aliran Green Day, Foxboro Hot Tubs iki diéwangi karo manéka rupa musisi kaya ta band Prima Donna lan uga anggota Green Day sanesé kaya ta Mike Dirnt, Tré Cool, lan Jason White [4]. Billie Joe uga tau dadi pèsakitan nalika ing dhuwur panggung, amarga botén narima kaputusan panitya panggonan manggung, amarga nalika taksih nyanyi, piyambaké dipunaturi bubar manggungé.

Cathétan Suku[besut | besut sumber]

  1. Latar wuri Billie Joe saka Green Day (VH1). Kridha dumadi ing 12:50. Dijupuk 6 November 2015. 
  2. Armstrong, Billie Joe (2005). "The Sex Pistols-Green Day nalika miwiti wujud". Rolling Stone. Dijupuk 6 November 2015. 
  3. Hot Tubs, Foxborro (2007). "Riwayat saka band Foxboro Hot Tubs". Wéb Foxboro Hot Tubs. Dijupuk 8 November 2015. 
  4. Prima Donna (2008). "Green Day dhamel band bébarengan karo Prima Donna". Prima Donna. Dijupuk 8 November 2015.