Granita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Granita
Granita originelle au citron de Sicile.jpg
Original granita with Sicilian lemon
Jeneng liyanéGranita siciliana
AjanganDessert
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaSicily
Woworan pokokSugar, water, flavoring
Buku masakan: Granita  Médhia: Granita

Granita ( palafalan jroning basa Italia: [ɡraˈniːta] ; ing basa Italia uga granita siciliana [1]palafalan jroning basa Italia: [ɡraˈniːta sitʃiˈljaːna] ) minangka panganan cuci mulut semi beku sing digawé saka gula, banyu lan maneka rasa. Asale saka Sisilia, kasedhiya ing saindenging Italia kanthi maneka bentuk. Gegandhengan karo sorbet lan es Italia ; Nanging, ing akehe Sisilia, duwe tekstur kristal sing luwih kasar. Panulis panganan Jeffrey Steingarten ujar manawa "tekstur sing dikarepakékaton beda-beda saka kutha menyang kutha" ing pulau kasebut; ing pesisir kulon lan ing Palermo, paling apik ing sisih kulon, lan ing sisih wétan meh alus kaya sorbet . [2] Iki umume minangka asil saka teknik pembekuan sing beda: jinis sing luwih alus diproduksi ing mesin gelato, dene maneka coarser beku kanthi mung agitasi, banjur dikeruk utawa dicukur kanggo ngasilakékristal sing kapisah. Sanajan teksture beda-beda wiwit kasar nganti alus, nanging isih beda karo es krim, krim sing luwih alus, lan sorbet, sing luwih kompak; iki nggawé granita beda lan unik.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. http://www.treccani.it/vocabolario/granita/
  2. Steingarten, Jeffrey (1997). "The Mother of All Ice Cream". The Man Who Ate Everything. Vintage Books. pp. 361–380. ISBN 0-375-70202-4.