Gloria Estefan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gloria Estefan
Informasi latar wuri
Jeneng lair Gloria Maria Fajardo García
Asal Miami, Florida, Amerika Serikat
Genre Pop, Dance-pop, Latin pop, Dance, Club-Dance
Pegawéyan Penyanyi, aktris, penulis
Instrumèn Vokal, gitar, perkusi
Taun aktif 1977–sekarang
Label Sony Music Entertainment/Epic
Associated acts Emilio Estéfan, Jr.
Miami Sound Machine
Jon Secada
Celia Cruz
Lili Estefan
Notable instruments
Vokal, gitar akustik, perkusi
Gloria Estefan performs at an event to celebrate the United Through Reading program aboard the Nimitz class aircraft carrier USS Theodore Roosevelt (CVN-71), September 14, 2006
The Cardozo hotel on Ocean Drive, in Miami Beach, Florida.

Gloria Estefan (lair 1 September 1957; umur 56 taun) inggih punika tiyang penyanyi lan aktris bérkébangsaan Amerika Serikat keturunan Kuba. Piyambakipun kalébét saking 100 artis top ingkang kalébét katégori artis-artis kaliyan album ingkang kasadé langkung saking 90 yuta album ing sédaya donya,[1][2] lan ing Amerika Serikat terjual 26,5 juta album.[3] Piyambakipun sampun menangaken pitu Grammy Awards, lan piyambakipun kalebet ing penyanyi Latin ingkang paling sukses.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Vidio[sunting | sunting sumber]

  • Video Éxitos (1986) L.D.L Enterprises
  • Homecoming Concert (1989) CMV
  • Evolution (1990) CMV
  • Coming Out Of The Dark (1991) SMV
  • Into The Light World Tour (1992) SMV
  • Everlasting Gloria! (1995) EMV
  • The Evolution Tour Live In Miami (1996) EMV
  • Don't Stop (1998) EMV
  • Que siga la tradición (2001) EMV
  • Live In Atlantis (2002) EMV
  • Famous (2003) (Video journal about making-of Unwrapped LP; included in CD package)
  • Live & Unwrapped (2004) EMV

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Gloria Estefan ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gloria_Estefan&oldid=835958"