Gloria Estefan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gloria Estefan
Gloriaestefan ahoy.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Gloria Maria Fajardo García
Saka Miami, Florida, Amerika Serikat
Génre Pop, Dance-pop, Latin pop, Dance, Club-Dance
Pakaryan Penyanyi, aktris, penulis
Piranti Vokal, gitar, perkusi
Mangsa akarya 1977–sekarang
Labèl Sony Music Entertainment/Epic
Sing magepokan Emilio Estéfan, Jr.
Miami Sound Machine
Jon Secada
Celia Cruz
Lili Estefan
Piranti wigati
Vokal, gitar akustik, perkusi

Gloria Estefan performs at an event to celebrate the United Through Reading program aboard the Nimitz class aircraft carrier USS Theodore Roosevelt (CVN-71), September 14, 2006

Gloria Estefan (lair dengan nama Gloria Maria Fajardo  1 Sèptèmber 1957; umur 59 taun) inggih punika tiyang penyanyi lan aktris bérkébangsaan Amerika Serikat keturunan Kuba. Piyambakipun kalébét saking 100 artis top ingkang kalébét katégori artis-artis kaliyan album ingkang kasadé langkung saking 90 yuta album ing sédaya donya,[1][2] lan ing Amerika Serikat terjual 26,5 juta album.[3] Piyambakipun sampun menangaken pitu Grammy Awards, lan piyambakipun kalebet ing penyanyi Latin ingkang paling sukses.

Diskografi[besut | besut sumber]

Filmografi[besut | besut sumber]

Vidéo[besut | besut sumber]

  • Video Éxitos (1986) L.D.L Enterprises
  • Homecoming Concert (1989) CMV
  • Evolution (1990) CMV
  • Coming Out Of The Dark (1991) SMV
  • Into The Light World Tour (1992) SMV
  • Everlasting Gloria! (1995) EMV
  • The Evolution Tour Live In Miami (1996) EMV
  • Don't Stop (1998) EMV
  • Que siga la tradición (2001) EMV
  • Live In Atlantis (2002) EMV
  • Famous (2003) (Video journal about making-of Unwrapped LP; included in CD package)
  • Live & Unwrapped (2004) EMV

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gloria_Estefan&oldid=1099713"