Giorgio Almirante

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Giorgio Almirante
Giorgio Almirante crop.jpg
President of the Italian Social Movement
Linggih
24 January 1988 – 22 May 1988
Kang sadurungéNino Tripodi
Kang sawiséAlfredo Pazzaglia
Secretary of the Italian Social Movement
Linggih
29 June 1969 – 13 December 1987
Kang sadurungéArturo Michelini
Kang sawiséGianfranco Fini
Linggih
15 June 1947 – 15 January 1950
Kang sadurungéGiacinto Trevisonno
Kang sawiséAugusto De Marsanich
Member of the European Parliament
for Southern Italy
Linggih
17 July 1979 – 22 May 1988
Member of Chamber of Deputies
Linggih
8 May 1948 – 22 May 1988
ConstituencyRome
Rerincèn dhiri
Lair(1914-06-27)27 Juni 1914
Salsomaggiore Terme, Emilia-Romagna, Italy
Pati22 Mèi 1988(1988-05-22) (umur 73)
Rome, Lazio, Italy
BangsaItalian
Parté pulitikNational Fascist Party
(1930s–1943)
Republican Fascist Party
(1943–1945)
Italian Social Movement
(1946–1988)
SisihanGabriella Magnatti (1930s–1969; divorced)
Assunta Almirante (1969–1988; his death)
AnakGiuliana De' Medici
Rita Almirante
Wong tuwaMario Almirante[1]
Rita Armaroli
PanggaotaJournalist, politician
AgamaRoman Catholicism
Jasa militèr
KasetyanCithakan:Country data Italian Social Republic (1943–1945)
CawangWar flag of the Italian Social Republic.svg National Republican Guard
Taun leladi1943–1945
PangkatCapomanipolo
PerangWorld War II

Giorgio Almirante (27 Juni 1914 - 22 Mei 1988) iku sawijining politikus Italia, pendiri lan pamimpin Gerakan Sosial Italia neo-fasis ingkang pensiun taun 1987.

Biyografi[besut | besut sumber]

Almirante lair ing Salsomaggiore Terme, ing Emilia Romagna, nanging wong tuwané iku Molisian kanthi leluhur mulia .Piyambakipun ngginakaken nalika piyambakipun nyambut damel tiyang sepuhipun, ingkang nyambut damel ing teater, ing Turin lan Roma . Dheweke lulus ing Sastra ing taun 1937.

Pensiun[besut | besut sumber]

Piyambakipun ngandharaken bilih badhé nandhang sakit, Almirante mandheg dados pimpinan ing Kongres Nasional 1987 lan nedahaken kepemimpinan dhateng protégé Gianfranco Fini.[2]Fini wis cedhak karo Almirante wiwit taun 1977 nalika pimpinan MSI ngadhepi Fini minangka ketua gerakan pemuda MSI. [3]Almirante tilar donya ing Roma tanggal 22 Mei 1988.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Roger Eatwell, Fascism - A History, 2003, p. 249
  2. Ignazi, Extreme Right Parties in Western Europe, p. 42
  3. Ferraresi, Threats to Democracy, p. 211

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik parté
Parté pulitik anyar Secretary of the Italian Social Movement
1946–1950
Kang sawisé
Augusto De Marsanich
Kang sadurungé
Arturo Michelini
Secretary of the Italian Social Movement
1969–1987
Kang sawisé
Gianfranco Fini
Parlemen Eropa
Parlemèn anyar Member of the European Parliament for Southern Italy
1979–1988
Kang sawisé
Title jointly held
Kamar Deputi Italia
Parlemèn anyar Member of the Italian Chamber of Deputies
Legislatures:
I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X

1948–1988
Kang sawisé
Title jointly held