Arturo Michelini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Arturo Michelini
Arturo Michelini.jpg
Lair(1909-Cithakan:NOMORBULAN-17)17 Fèbruari 1909
Florence
Pati15 Juni 1969(1969-06-15) (umur 60)
BangsaItalian
PakaryanAccountant
Leader of the Italian Social Movement
Mangsa1954 - 1969
Sing ndhisikiAugusto De Marsanich
Sing nerusiGiorgio Almirante
BebungahSilver Medal of Military Valor


Arturo Michelini (17 Februari 1909 - 15 Juni 1969) iku sawijining politikus Italia lan Sekretaris Gerakan Sosial Italia (GSI). Sawijining pejabat partai nalika fasisme Italia lan veteran perang, Michelini muncul minangka salah siji saka rong tokoh utama ing MSI nalika taun 1950-an lan 1960-an, minangka tendensi moderat partai nglawan kecenderungan paham fasisme.

Biyografi[besut | besut sumber]

Michelini lair ing Florence .babagan Akauntan dening profesi, dheweke ana ing peringkat ngisor kanggo tokoh-tokoh ing Partai Fasis Nasional, dadi sekretaris partai ing Roma.[1]Dheweke kaping pindho tatu ing aksi lan diwenehi pengghargaan medali perak kanggo usahane.[2]Dheweke ora nduwe jabatan ing Republik Sosialis Italia.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. P. Davies & D. Lynch, The Routledge Companion to Fascism and the Far Right, 2002, p.225
  2. Philip Rees, Biographical Dictionary of the Extreme Right Since 1890, Harvester Wheatsheaf, 1990, p. 264
  3. Roger Eatwell, Fascism A History, 2003, p. 250