Augusto De Marsanich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Honourable
Augusto De Marsanich
Augusto De Marsanich.jpg
Member of the Italian Senate
Linggih
5 June 1968 – 24 May 1972
ConstituencyRome
Member of the Italian Chamber of Deputies
Linggih
25 June 1953 – 4 June 1968
ConstituencyL'Aquila
Rome
President of the Italian Social Movement
Linggih
10 October 1954 – 24 May 1972
Kang sadurungéRodolfo Graziani
Kang sawiséGino Birindelli
Secretary of the Italian Social Movement
Linggih
10 January 1950 – 10 October 1954
Kang sadurungéGiorgio Almirante
Kang sawiséArturo Michelini
Member of the Chamber of Fasci and Corporations
Linggih
20 April 1929 – 5 August 1943
ConstituencyAt-large
Rerincèn dhiri
Lair(1893-Cithakan:NOMORBULAN-13)13 April 1893
Rome, Italy
Pati10 Fèbruari 1973
Rome, Italy
BangsaItalian
Parté pulitikNational Fascist Party
(1921–1943)
Italian Social Movement
(1946–1973)
ProfésiJournalist, manager
AgamaRoman Catholicism (baptized)

Augusto De Marsanich (13 April 1893 - 10 Februari 1973) yaiku sawijining politikus fasis Italia lan pamimpin keloro Gerakan Sosial Italia (GSI).

Biyografi[besut | besut sumber]

De Marsanich lair ing Roma . Panjenenganipun mlebu ing Tentara Italia ing taun 1916 lan nyedhiyakake pendhidhikan ing Perang Dunia I.[1] Sasampunipun dados tentara piyambakipun tumut ing politik lan gabung ing Partai Fasis Nasional wonten ing taun 1920.[1]. Dheweke dadi profesor lan nyambut gawe kanggo La Stampa.[1]

Aktivitas sawise perang[besut | besut sumber]

De Marsanich gabung karo GSI sawisé Perang Dunia I lan minangka bagian saka tendensi sing luwih moderat karo partai.[2] Dheweke dadi pimpinan ing taun 1950 lan ing puncak kepemimpinan, GSI dadi luwih komitmen marang arah parlemen kanggo pamarentah lan dheweke uga njaluk aliansi karo pihak liya, kalebu Demokrat Kristen, Partai Liberal Italia lan Partai Nasional Monarki.[3]. Ing upaya kanggo mbentuk front anti anti komunisme, dheweke kecewa dening para loyalis fascist garis keras kaya ta Giorgio Almirante .[4] Kapasitasé minangka pimpinan GSI De Marsanich uga njabat minangka pimpinan papat Gerakan Sosial Eropa (ESM), bebarengan karo Per Engdahl, Maurice Bardèche lan Karl-Heinz Priester.[5]

Piyambakipun dados pamimpin dening moderat Arturo Michelini ing taun 1954, sanajan piyambakipun tetep dados tokoh GSI utami minangka sekretaris nasional.[1] lan kapilih maneh dadi Dewan Perwakilan Italia taun 1953 lan Senat Italia taun 1968.[1] De Marsanich ugi mboten sukses dados Presiden Italia ing taun 1964. Wonten ing taun 1971, veteran De Marsanich dipunangkat dados Presiden MSI, sadèrèngipun dados Wakil Présidhèn nalika taun 1955.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Philip Rees, Biographical Dictionary of the Extreme Right Since 1890, Simon & Schuster, 1990, p. 89
  2. Roger Eatwell, Fascism: A History, 1996, p. 250
  3. Gino Moliterno, Encyclopedia of contemporary Italian culture, 2000, p. 550
  4. Paul Ginsborg, A History of Contemporary Italy, 2003, p. 144
  5. Graham Macklin, Very Deeply Dyed in Black, 2007, p. 107