Giorgia Meloni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Honourable
Giorgia Meloni
Giorgia Meloni 2018.jpg
President of Brothers of Italy
Wiwit linggih
8 March 2014
Kang sadurungéIgnazio La Russa
Minister of Youth
Linggih
8 May 2008 – 16 November 2011
MahamantriSilvio Berlusconi
Kang sadurungéGiovanna Melandri
Kang sawiséAndrea Riccardi
Vice President of the Chamber of Deputies
Linggih
4 April 2006 – 28 April 2008
PrésidhènFausto Bertinotti
Member of the Chamber of Deputies
Wiwit linggih
21 April 2006
ConstituencyLazio 1 (2006–2008)
Lazio 2 (2008–2013)
Lombardy 3 (2013–2018)
Latina (2018–present)
Rerincèn dhiri
Lair (1977-01-15) 15 Januari 1977 (umur 44)
Rome, Italy
Parté pulitikBrothers of Italy (2012–present)
Gayutan pulitik liyaSocial Movement (1992–1995)
National Alliance (1995–2009)
People of Freedom (2009–2012)
JatukramaAndrea Giambruno
Anak1
Profési
Sana jaringanwww.giorgiameloni.com

Giorgia Meloni (lair 15 Januari 1977) iku sawijining politikus lan wartawan Italia, pandhéganing Brothers of Italy, partai konservatif nasional ing Italia. Meloni uga dadi Mantri Pemuda ing pamaréntahané Silvio Berlusconi lan Mantri Italia, ing péranganing pemuda Wong Merdika .

Dheweke yaiku pendiri partai Brothers of Italy, bebarengan karo Guido Crosetto lan Ignazio La Russa, lan ing tanggal 8 Maret 2014, dheweke kapilih dadi presiden partai. Dheweke wis dadi anggota Dewan Perwakilan Italia wiwit taun 2006.[1]

Biyografi[besut | besut sumber]

Giorgia Meloni lair ing Roma taun 1977. Bapakne teka saka Sardinia lan ibune teka saka Sisilia.[2]bapakne, sawijining penasehat pajak, ninggalake kulawargane nalika Giorgia Meloni umur sewelas taun. Dheweke gedhe ing distrik Garbatella.

Ing taun 1992, nalika umur 15 taun, dheweke gabung karo Front Pemuda, sayap muda Gerakan Sosial Italia neo-fasis (MSI). Taun-taun kasebut dhèwèké ngedegake koordinasi mahasiswa Gli Antenati (The Old Ones), sing melu ing protes marang reformasi pendidikan umum sing disedhiyakake déning mentri Rosa Russo Iervolino . Ing taun 1996 dheweke dadi pimpinan Aksi Siswa, gerakan mahasiswa Aliansi Nasional, pewaris sayap kanan MSI, sing nunjuk gerakan iki ing Forum Asosiasi Mahasiswa sing didegake dening Kementerian Pendidikan Italia . Ing taun sing padha, dheweke entuk gelar diploma ing Amerigo Vespucci Institute.[3]

Sajrone taun iki dheweke uga kerja minangka pengasuh, pelayan lan bartender ing "Piper Club", salah sawijining klub wengi sing paling misuwur ing Roma.[4][5]

Ing taun 1998, sawisé menang ing pamilihan umum, dheweke kapilih dadi anggota dewan kutha saka Provinsi Roma, nyepeng posisi iki nganti 2002. Ing taun 2000, dheweke dadi direktur nasional, lan ing taun 2004, dheweke dadi wanita presiden pisanan Pemuda Tindakan, sayap pemuda partai. Ing mangsa iki dheweke dadi pamimpin kelompok "Sons of Italy".

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Page on Meloni at Chamber of Deputies website (Italian)".
  2. Giorgia Meloni, "Cinquantamila giorni", Corriere della Sera
  3. "Biografia del ministro Giorgia Meloni", Governo italiano
  4. Meloni, da barman a tata.. a ministro: “Ho fatto tutti i lavori e ne sono fiera”
  5. Giorgia Meloni : «Io militante ventenne e i Lego con la figlia di Fiorello»