Andrea Riccardi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Riccardi ing Aachen, 2009

Andrea Riccardi (lair 16 Januwari 1950 ing Roma ) iku nimpuna sajarah, profésor, pulitisi, lan aktivis Itali, kang yasa Paguyuban Sant'Egidio. Wiwit 16 Novèmber 2011, dhèwèké lungguh minangka Mantri Tembayatan Internasiyonal ing Kabinèt Monti.[1]

Biyografi[besut | besut sumber]

Ing taun 1999, dhèwèké nampa Bebungah Bedhamèn (Peace Prize) Houphouet-Boigny saka Organisasi Wiyata, Ilmiah, lan UNESCO.[2] Ing Novèmber 2004, dhèwèké nampa Bebungah Balzan Internasiyonal babagan Kamanungsan, Bedhamèn, lan Saduluran antaraning Manungsa (International Balzan Prize for Humanity, Peace and Brotherhood among Peoples). Dhèwèké uga tau mulang ing Universitas Sapienza lan Universitas Bari.

Andrea Riccardi uga minangka lid kumité kajèn Fondation Chirac[3] kawit yayasané kayasa rikala 2008 déning manten présidhèn Prancis Jacques Chirac kanggo ngundhakaké bedhamèning jagat. Dhèwèké uga minangka warganing juri tumrap Bebungah Pangéndha Konflik (Prize for Conflict Prevention) rikala 2009[4] kang yayasané saben taun andum bebungan. Kawit 4 Januwari 2013 nganti 16 Mèi 2013 Riccardi kadhapuk minangka Présidhèning[5] parté pulitik Pilihan Rakyat (basa Itali: Scelta Civica cinekak SC) kang minangka parté pulitik tengah.[6]

Buku[besut | besut sumber]

  • Sant'Egidio, Rome and the World - by Andrea Riccardi, Peter Heinegg, ISBN 0-85439-559-8 / 9780854395590, Saint Paul Publications
  • French Catholicism
  • Homme et femme, le rêve de Dieu
  • Il secolo del martirio. I cristiani nel Novecento (Abad sahid. Wong Kristen ing abad ka-20), 2000
  • Ils sont morts pour leur foi (Padha mati mbélani imané), 2002

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Manager, cooperanti e professori Ecco i ministri del governo Monti" (in Italian). La Repubblica. 16 November 2011. Retrieved 16 November 2011.
  2. "Andrea Riccardi", Berkley Center, Georgetown University
  3. "Fondation Chirac's honour committee". Fondationchirac.eu. 2012-11-30. Dijupuk 2013-01-25. 
  4. "The jury for the Conflict Prevention Prize awarded by the Fondation Chirac". Fondationchirac.eu. Dijupuk 2013-01-25. 
  5. "Archived copy" (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2013-10-19. Dijupuk 2014-03-02. 
  6. "Parties and Elections in Europe". www.parties-and-elections.eu. Dijupuk 2019-05-05. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Sesebutan anyar Mantri Tembayatan Internasiyonal lan Integrasi ing Itali
2011-2013
Kang sawisé
Cécile Kyenge
Kalungguhan pulitik parté
Parté pulitik anyar Présidhèn Pilihan Rakyat
4 Januwari 2013 - 16 Mèi 2013
Kang sawisé
Mario Monti