Mario Monti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mario Monti
Mario Monti 2012-06-27.JPG
Perdhana Mentri Italia
Kalungguhan saiki
Wiwit lungguh
16 November 2011
Présidhèn Giorgio Napolitano
Kadhisiki Silvio Berlusconi
Komisioner Éropah kanggo Persaingan
Lungguh
15 September 1999 – 30 Oktober 2004
Présidhèn Romano Prodi
Kadhisiki Karel Van Miert
Kagantèni Neelie Kroes
Komisioner Éropah kanggo Pasar Internal, Jasa, Béa Cukai lan Pajek
Lungguh
18 Januari 1995 – 15 September 1999
Présidhèn Jacques Santer
Manuel Marín
Kadhisiki Raniero Vanni d'Archirafi
Kagantèni Frits Bolkestein
Rerincèn priangga
Lair (1943-03-19) 19 Maret 1943 (age 73)
Varese, Italia
Parté pulitik Indhepèndhen
Anak 2
Almamater Universitas Bocconi
Universitas Yale

Mario Monti (palafalan jroning basa Italia: [ˈmaːrjo ˈmonti]; lair ing Varese, Italia, 19 Maret 1943; umur 73 taun) iku ékonom lan pulitisi asal Italia. Dhèwèké iku Komisioner Éropah kanggo Kompetisi saka taun 1999 tekan taun 2004 lan Komisioner Éropah kanggo Pasar Internal, Jasa, Béa Cukai lan Pajek saka taun 1995 tekan taun 1999. Dhèwèké uga arupa réktor lan présidhèn Universitas Bocconi. Wiwit November 2011, dhèwèké njabat minangka Sénator salawasé urip ing Sénat Italia, lan dhèwèké wis dijaluk kanggo mimpin pamaréntah anyar ing Italia sawisé pangunduran dhiri Perdhana Mentri Silvio Berlusconi.[1]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Italy Prez names Mario Monti senator for life". Ibnlive.in.com. 10 May 2011. Retrieved 12 November 2011. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Antonio Ruberti
Komisioner Éropah Italia
1995–2004
Diganti déning:
Franco Frattini
Sing mengku  sadurungé:
Raniero Vanni d'Archirafi
Komisioner Éropah kanggo Pasar Internal, Jasa, Béa Cukai lan Pajek
1995–1999
Diganti déning:
Frits Bolkestein
Sing mengku  sadurungé:
Karel Van Miert
Komisioner Éropah kanggo Persaingan
1999–2004
Diganti déning:
Neelie Kroes
Sing mengku  sadurungé:
Silvio Berlusconi
Perdhana Mentri Italia
2011–saiki
Isih njabat
Sing mengku  sadurungé:
Giulio Tremonti
Mentri Ékonomi lan Kauangan
2011–saiki
Urutan protokoler
Sing mengku  sadurungé:
Gianfranco Fini
minangka Présidhèn Kamar Deputi
Urutan protokoler Italia
minangka Perdhana Mentri
Diganti déning:
Alfonso Quaranta
minangka Présidhèn Mahkamah Konstitusi


Ana loop cithakan: Cithakan:PersondataCithakan:Nagara-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mario_Monti&oldid=1052521"